Solid Edge Tippek Trükkök No.18

Sokat gondolkoztam, hogyan kezdjem az idei év utolsó Tippek Trükkök részt.

Arra gondoltam, hogy adok egy kis betekintést Nektek a kulisszák mögé a számok világába.

Megnéztem, hogy mit értünk el közösen, 2016 április óta.

2016-ban összesen 18 Tippek Trükkök bejegyzés volt olvasható a blog.eplm.hu -n.

A bejegyzések több mint 2700 megjelenést produkáltak. Úgy gondolom, hogy ez nagyon jó eredmény. Mindezt internetes hókusz-pókusz nélkül! Sok hasonló adathalász oldallal találkoztam, ahol a látogató, érték helyett csak cookie-t kap. Mi az Enterprise-nál mindig az egyszerűségre esküszünk, ha minőséget adunk, akkor nem lehet probléma.

Ezek a számok nem a robotok, hanem egyedül a Ti érdemetek.

Köszönöm, hogy velem tartottatok és együtt értük el ezt az eredményt. Most egy kicsit megpihenek és januárban újult erővel folytatom a Tippek Trükkök rovat.

Újév lévén mindenki kitűz magának célokat. Arra gondoltam, hogy tűzzünk ki mi is egy közös célt. 2017-ben célozzuk meg az 5000 megjelenést. Ehhez semmi mást nem kell tennetek, csak rendszeresen olvasni a Tippeket!

Így a végére mindenkinek Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket és szeszgőzös, sikerekben gazdag Új Évet Kívánok.

És akkor lássunk két könnyed témát a Bejgli mellé!

 

1. Zavaró esetleg hiányzó menetek?

A furat tulajdonságainál van arra lehetőségünk, hogy különböző típusú furatokat hozzunk létre. A furatok tartalmazhatnak meneteket is, viszont rengeteg olyan menet található az „adatbázisban” amit csak kevesen használnak napi szinten.

Mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy szabja magának testre a Solid Edge-t a gyorsabb, kényelmesebb munka érdekében. Gondoljunk csak bele, egy olyan szék, amit már „kiültünk” mindig kényelmesebb.

A furat adatbázist a Solid Edge-től meg szokott egyszerűséggel tudjuk módosítani, minden programozói ismeret nélkül.

clip_image001

Ha megnyitottuk a kiválasztott adatbázist, akkor tapasztaljuk, hogy minden információ egy Excel táblázatból érkezik.

clip_image003

A táblázat munkalapjai között tudjuk váltani a típusokat. Nyugodt szívvel törölhetünk, illetve beszúrhatunk plusz sorokat! De mielőtt ezt megtennénk, javaslom mindenkinek, hogy olvassa el az első lapon található utasításokat!

 

2. Műszaki követelmény kicsit másként

Mindenki szeret rajzot készíteni. Vagy nem?

Aki volt tavaly ST8 újdonságok tréningen már találkozhatott ezzel a paranccsal. Ez nem más mint a rajzokon elhelyezhető „táblázatos” műszaki követelmény.

clip_image005

clip_image006

 

Ha megadtunk minden számunkra fontos információt, követelményt vagy előhívtunk egy régebbi mentésünket, nincs más hátra mint előre. El kell helyezni a rajzlapon!

Itt is láthatjuk, hogy milyen sokoldalú a Solid Edge!

 

3. Karácsonyi meglepetésért katt a képre.

clip_image010

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterület: CAD rendszerek

Szakmai életút:
Egy bloghoz hűen, próbálok rövid és tömör lenni. Nem is indítanék messziről.

Gyermekoromban volt egy álmom. Családi tradíciókat követve gépészmérnök szerettem volna lenni. Ahogy teltek az évek nap mint nap egy lépéssel közelebb kerültem a célomhoz. Mi sem bizonyította jobban, mint az, hogy hatodik osztályos koromba rengeteg otthoni próbálkozás után egy tanfolyam keretén belül megismerkedhettem életem első CAD szoftverével. Ez az esemény rányomta a bélyegét a jövőmre. 2D rajzolással töltöttem a napjaimat, és egyre nagyobb vágyat éreztem, hogy alkatrészeket készítsek 3D-ben.

A szerző további cikkei »