SpinFire Ultimate – Modellek összehasonlítása egyszerűen és gyorsan

Sok esetben előfordulhat, hogy két – közel azonos geometriájú – modellt össze kell hasonlítani valamilyen gyártástechnológiai vagy egyéb más szempontból. Például egy sok revízióból álló alkatrészt, amelyet sokszor kellett módosítani, finomítani a végső, gyártásra kész állapotig. Az alkatrészekből készült műhelyrajzokat gond nélkül össze is tudjuk hasonlítani egy pixelgrafikus megoldással a Solid Edge ST8-tól kezdődően. Ez lenne a főmenüben található „Rajzok összehasonlítása” parancs.

Viszont mi a helyzet akkor, hogyha magát a modelleket akarjuk összehasonlítani és látni köztük a geometriai különbségeket?

model_compare_start

 

Természetesen elvégezhető Solid Edge-ben is az összehasonlítási munkafolyamat, viszont létezik egy egyszerűbb és talán időben is kedvezőbb megoldás.

SpinFire Ultimate

A SpinFire Ultimate képes a megnyitott modelleket egy szempillantás alatt összehasonlítani. A kiegészítő modul megmutatja hol történt anyag hozzáadás, anyag eltávolítás, illetve a változatlanul hagyott (teljesen megegyező) szegmenseket fehér színnel jelöli. A megjelenített színek természetesen egyénre szabhatók.

model_c_added_removed

Vizuális képet kaphatunk a régi, illetve új felületekről, alkatrész geometriákról. A SpinFire Ultimate segítségével közvetlen képmentést is készíthetünk az adott állapotról, így egyszerűen és gyorsabban juttathatjuk el az információt a kollégák felé.

Új felületek a vizsgált elemeken

model_c_newfaces

Elavult (régi) felületek a vizsgált elemeken

model_c_oldfaces

 

Ha többet szeretnétek megtudni a SpinFire és SpinFire Ultimate CAD nezegetőkről – amely valójában több, mint egy egyszerű (mezei) nézegető – akkor kattintsatok a linkre, vagy írjatok a plmsupport@eplm.hu e-mail címre további információkért.

Archívum