Tegye próbára a szerszámgyártóknak fejlesztett Vero CAM megoldásokat!

A „Testdrive” keretében a világelső CAM szoftverfejlesztő termékeit, a Visi és WorkNC szoftvereket próbálhatja ki ingyenesen, terméktámogatással!

Vero CAM

A Vero Software több évtizedes múltra tekinthet vissza a CAM szoftverek fejlesztésének területén, melyet még jobban felerősített a Hexagon csoportba történt integrálódás. Minden szoftverükből évi két verzió jelenik meg, külön-külön nagyságrendileg 50 féle újdonsággal és fejlesztéssel. A fejlesztők különösen nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztési irányok meghatározásánál a felhasználói visszajelzésekre. A különböző területeken sikeresen alkalmazott megoldások (pl.: Hullámforma nagyolási stratégia) alkalmazhatóságát is folyamatosan vizsgálják a többi terület esetén. Továbbá szem előtt tartják azt is, hogy az egyes alkalmazási területek ne élesen határolódjanak el egymástól.

A moduláris licence felépítésnek köszönhetően már a kipróbáláskor a cég igényeihez legjobban illeszkedő szoftvercsomagot tudjuk összeállítani és támogatni, ami szükség szerint képes lefedni a teljes céges folyamatot a tervezéstől a gyártásig. Közös tulajdonságként megemlíthető, hogy mindkét szoftver erőteljes CAM-es megoldásokkal rendelkezik, de filozófiájukban jelentős különbségeket lehet felfedezni az alkalmazási céloknak megfelelően.

Visi – Komplex megoldás a szerszámgyártók számára

 

VisiA Visi egy teljeskörű CAD/CAM/CAE szoftvercsomag a műanyag fröccsöntő- és a lemezalakító sorozatszerszámok tervezéséhez, illetve az ezeket felépítő alkatrészek megmunkálásához. A hatékonyság növelésének érdekében az egyszerű és átlátható felhasználói felület mellett, számos olyan célmegoldás áll rendelkezésre, melynek segítségével a tervezési és megmunkálási folyamatok időráfordításai radikálisan csökkenthetők.

A Visi modellező része, az ipari felhasználásban már általánosnak mondható Parasolid® keretrendszerre épül, ami ötvözve a Vero által fejlesztett felületi technológiákkal, egy igazán erőteljes megoldást eredményez. Ezzel a gyakorlati felhasználásban szükséges tervezési lépések, modelljavítások és módosítások könnyűszerrel elvégezhetővé válnak, akár komplex geometriával rendelkező, nagyméretű modellek esetén is. A széleskörű CAD beolvasónak köszönhetően az iparban használatos CAD-rendszerek natív állományai közvetlenül megnyithatók, ezáltal csökkenthető a köztes fájlformátumokból eredő fordítási hibák száma, valamint egyszerűsíthető a partnerekkel történő információcsere.

A Visi egyetlen fájlban tárolja a projekttel kapcsolatos összes alkatrész 3D-s modelljét, az ezekhez kapcsolódó, a gyártás és az anyagbeszerzés számára fontos metaadatokat (anyagminőség, befoglaló méret, cikkszám, stb.), a műhely rajzokat, a megmunkáláshoz szükséges szerszámpályákat, illetve a szimulációs eredményeket.

Az előzőken túl, a kifejezetten a szerszámgyártók számára kifejlesztett megoldásokkal emelkedik ki a konkurens CAD/CAM rendszerek mezőnyéből, biztosítva a lehető legmagasabb szintű és gyors támogatást a munkafolyamat egyes részlépéseinek megvalósításában, mint például a teljesség igénye nélkül:

Visi - Szabványos normália elemek katalógusa
 • Részletes modellvizsgálat (falferdeség, görbület,
  folytonosság, összehasonlítás, stb.)
 • Modelldeformációk kezelése
 • Szabványos normália elemek katalógusa (Hasco, Meuburger,
  Fibro, DME, stb.)
 • Szerszámsablonok
 • Mozgásszimuláció

Visi Mould
 • Intelligens osztógörbe- és osztófelülettervezés
 • Hűtőkör tervezése
 • Beömlési rendszer tervezése
 • Fröccsöntési szimuláció
 • Elektródatervezés
 • Elektróda PDM
 • Elektródamegmunkálás sablonok alapján

Visi Progress

 • Intelligens lemezalkatrész kiterítés
 • Intelligens sávtervezés
 • Térbeli ívek menti hajlítások kezelése
 • Mélyhúzások kezelése
 • Véges elemes terítékszámítás
 • Visszarugózás számítása az alakítási lépéseknél
 • Visszarugózás kompenzálása
 • Intelligens kivágó- és alakítóbélyegtervezés
Visi CAM
 • Automatikus 2,5D-s megmunkálás alaksajátosság alapon
 • Sajátos marási stratégiák (pl.: mély zsebek, bordamegmunkálás)
 • Intelligens határgörbekeresés (meredek/sekély, maradékanyag, érintési pont, sziluett)
 • Összetett marógeometriájú (pl.: nagyelőtolású, hordós) szerszámok részleges támogatása
 • Hatékony 5-tengelyes felületsimítási stratégiák
 • PEPS huzalszikra modul

WorkNC – Kifinomult megoldás bonyolult felületek megmunkálásához

WorkNC

A világ piacvezető CAM megoldásainak élvonalába tartozik a bonyolult felületekből álló, összetett geometriákkal rendelkező alkatrészek megmunkálásának területén. Szinte minden nyugati- és távol-keleti autóipari cégnél jelen van a szerszámgyártás területén, de az alkatrészgyártásban is számos helyen megtalálható.

 

A WorkNC-Mart alakatrészWorkNC kiváló megoldásokat nyújt az egyszerű 2D-s alakzatoktól kezdve egészen a 3+2 tengelyes vagy az 5D-s marási feladatokig. Egy CAD független CAM-rendszer, ami szintén széleskörű CAD beolvasóval rendelkezik, így az iparban használatos CAD-rendszerek natív állományai közvetlenül megnyithatók, ezáltal csökkenthető a köztes formátumokból eredő fordítási hibák száma. A program korlátozott CAD funkcionalitással rendelkezik a megmunkálásokhoz szükséges segédgeometriák létrehozásához.

A kifinomult szerszámpályaminőség mellett a megmunkálási stratégiák széles tárháza áll rendelkezésre az optimális szerszámpályák elkészítéséhez. A rendszer már a pályagenerálás során képes vizsgálni a teljes megmunkálási környezetet (előgyártmány, szerszámgép, készülék, szerszámbefogó), ezáltal biztosítani az ütközés- és végállásmentes szerszámpályákat magas számítási teljesítmény mellett. A kiszámított szerszámpályák utólagos kézi szerkesztésére is lehetőség van.

A legerőteljesebb tulajdonsága egyértelműen azWorkNC - 5-tengelyes egyedülálló 5-tengelyes lehetőségeiben rejlik, melynek segítségével a 3-tengelyes szerszámpályák könnyedén alakíthatók át biztonságos 3+2 vagy 5 tengelyes megmunkálásokká. Ezeken túl, természetesen megtalálhatóak a kimondottan több tengelyes stratégiák is, melyekben a szerszámtengely vezérlése pontosan kontrollálható görbék, felületek vagy gépi szögek megadásával egy interaktív felület segítségével.

Jelentkezzen!

Ha kérdése van vagy felkeltettük érdeklődését, akkor kérjük, regisztráljon a kipróbáláshoz, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterületek: CAM (Edgecam, Visi, WorkNC)

Szakmai életút:

Középiskolás koromtól tudtam, hogy a gyártás valamely területén szeretnék a későbbiekben elhelyezkedni, s a tanulmányaimat is eszerint választottam. Az egyetemi éveim alatt, a számítástechnikai szoftverek behatóbb tanulmányozása egyértelmű utat nyitott számomra az egyedi gyártás, azon belül is a szerszámgyártás felé, melynek bonyolultsága, pontossági követelményei, továbbá kreativitása azonnal megfogott. A szerszámgyártásban eltöltött 6 év után, szerettem volna jobban elmélyülni a CAD/CAM-rendszerek lehetőségeiben. Emiatt csatlakoztam 2015 márciusában az EPLM csapatához, ahol teljes mértékben kiélhetem ezen irányú érdeklődésemet. Munkám során törekszem minden problémára megoldandó feladatként tekinteni. Hiszek abban, hogy az általunk forgalmazott szoftverek és csapatunk szakmai elhivatottsága valódi megoldást nyújtanak a felhasználóink számára.

A szerző további cikkei »