Blog

Trükkök riport készítéshez

Általános információk a Riport készítőről:

A Radan 2016-os verziójával bekerült egy új riport szerkesztő, amivel sajátosan testre szabhatjuk a jelentési lapot. Egyéni kialakítást hozhatunk létre benne, akár képeket jeleníthetünk meg az alkatrészekről, adatokat a darab befoglaló méreteiről, vonalkódot stb…

riport1riport2

Trükkök:

Riport készítés közben az ember akarva-akaratlanul belebotlik olyan funkciókba, amit még nem ismer vagy nem a leghatékonyabban használ. Egy kisebb dolog, mint a felső index írása rengeteg borsot törhet az ember orra alá. Egy nagyon egyszerű dolognak hangzik, mert megszoktuk, hogy Word-ben 1 kattintás és kész, ám itt nem ilyen egyszerű. Két megoldás is létezik arra, hogy oda varázsoljuk a szövegdobozba egy felső indexet.
Az első, ami nem a legtökéletesebb megoldás, de egy négyzetre emelést könnyedén megold. A karaktertábla használata. Kijelölhetünk egy négyzetre emelést és bemásolhatjuk az általunk kívánt helyre.

karakter

A második, ami egy sokkal elegánsabb megoldás, az a billentyűkombinációk használata lenne. Ami fontos, hogy ez az opció csak „Rich Text” mezőben érhető el.
Egy Ctrl+Shift+Ó betű kombináció lenyomásával (magyar billentyűkiosztás esetén) rögtön átvált és már a felső indexet írhatjuk.

richvagasihull

Nem egy nehéz feladat, de ennek a tudásnak a hiányába az kettő szöveg dobozokból összedobált módszer maradna, ami nem a legszebb de ugyan csak egy megoldás.

vagasihull2

Remélem tudtam ezzel segíteni valakinek, és még a jövőben számíthattok további hasznos funkciók bemutatására.

Új hozzászólások

Archívum