Újdonságok Radan 2022.0-ban

DESIGNER Companion

A szoftverkövetési program részeként valamennyi RADAN felhasználó számára elérhetővé válik a DESIGNER Companion testmodellező csomag.

A felhasználók közvetlenül 3D-s testmodelleket tudnak beolvasni, és lemezalkatrésszé alakítani. A RADAN termékcsalád így most már egy 3D-s gyártáselőkészítő CAD megoldásra épül!

Radraft DESIGNER Companion

A Radraft DESIGNER Companion csomag lehetővé teszi a 3D fájlok alapján történő megmunkálást, valamint tartalmazza az élhajlító szerszámra vonatkozó visszarugózást figyelembe vevő kiterítést, és a gyártáshoz szükséges 2D-s rajzok elkészítésének képességét. A közvetlen kapcsolat a RADAN termékcsalád hagyományos elemei felé zökkenőmentessé teszi a munkafolyamatot.

DESIGNER Companion lemeztechnológiai modullal

A direktmodellezési képességek lehetővé teszik, hogy a “látszólagos” lemezalkatrészeket egyszerűen valódi lemezalkatrésszé alakítsa. Ugyanebben a környezetben lehetőség van új alkatrészek létrehozására is.

A DESIGNER az SFx platformon tárolja az anyagtulajdonságokat

A RADAN csatlakoztatva!

Minden adat a felhőben tárolódik, így bárhonnan és bármikor egyszerűen elérhető. Az anyaglista és anyagjellemzők az SFx-en tárolódnak, így azok megoszthatók és egyediek.

A DESIGNER az SFx platformon tárolja az élhajlítási adatokat

Biztosítja az élhajlítási adatok egyszerű elérhetőségét a vállalaton belül; valamennyi releváns közreműködő számára.

Lehetőséget nyújt az adatok módosítására minden, megfelelő tudással rendelkező felhasználó számára, bárhol is legyen a cégen belül.

SFX radan

A sarokkialakítások fejlesztése

Gyorsabb és egyszerűbb megoldások egy alkatrész sarokkicsípéseinek hozzáadására, módosítására vagy törlésére. Időmegtakarítást és jobb minőségű készterméket eredményez.

Automatizálás az élhajlítási funkció hozzáadásához

Ha élhajlítást adunk hozzá egy alkatrészhez, a DESIGNER lemeztechnológiai modulja automatikusan alkalmazza a hozzárendelt rövidülést. Ez az alkatrészek gyorsabb létrehozásának termelékeny módja.

Élhajlítási vonalak hozzáadása a rajzhoz

Készítsen rajzdokumentációt, amelyet megoszthat az élhajlító gépkezelővel. Megjelenítheti az élhajlítás középvonalát és pontosan méretezheti azt.

Ez segít elkerülni a hibákat és a selejt alkatrészeket az élhajlítási művelet során. Javítja a termelékenységet és anyagmegtakarítást eredményez.

Designer radan

Élhajlítási zónák hozzáadása a rajzhoz

Segít a gépkezelőnek jobban megérteni az élhajlítási folyamat alkatrészre gyakorolt lehetséges hatásait. Globális pontossági figyelmeztetéssel segíti a nemvárt alakváltozások elkerülését, így javítja az alkatrészek minőségét.

Élhajlítási részletek hozzáadása a műhelyrajzhoz

Segít átadni a lényeges információkat a gépkezelőnek a műhelyrajzon keresztül, így javítja a kommunikációt és lehetővé teszi a visszajelzéseket az üzemi tapasztalatok rögzítése érdekében.

 

RADAN CAD/CAM

Új projekt működés

A kiosztási munkafolyamat a kiosztási projektből indul. A projekt működés továbbfejlesztésre került, annak érdekében, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítson. Egyetlen párbeszédablakból dolgozhat egy folyamatban lévő projekten, létrehozhat egy újat, vagy akár ki is választhat egy meglévőt.

Új projekt párbeszédablak

A felhasználok valamennyi kapcsolódó projektparamétert ugyanabban a párbeszédablakban választhatják ki. Ez csökkenti az egérmozgatási utakat és javítja a termelékenységet. Ugyanez érvényes az összeállítások kiterítésére is RADAN 3D-ből.

Project1radan

Automatikus beállítási lap jelentés

A munkafolyamazok zökkenőmentessé tétele és annak biztosítása érdekében, hogy a beállítási lapok bármikor rendelkezésre álljanak az üzemben, mostantól lehetőség van ezek automatikus kiadására.

Automatikus táblakiosztás jelentés

Azon felhasználók számára, akik a táblakiosztás jelentést mindig ki akarják adni a kiosztás elvégzését követően, bevezetésre került egy új opció. Ez szintén a termelékenység növekedését eredményezi, mivel kiküszöböli, hogy a felhasználónak mindig ugyanazokat a feladatokat kelljen elvégeznie. Ez az opció manuálisan is elérhető egy egyszerű jobb klikk menün keresztül.

Alkatrészek megjelölése QR-kódok vagy Data Matrix segítségével

A RADAN mostantól támogatja a QR-kód és a Data Matrix jelölést vagy gravírozást. Akár kivágó/lyukasztó, akár kontúrvágó gépen dolgozik, a megoldás mindkét technológia esetében elérhető.

Ez, a gyártási idő csökkentésére optimalizált funkció segít az alkatrészek nyomon követésében és az alkatrészkezelés egyszerűsítésében.

 

Radtube

Csaphelyek automatikus feljelölése a hegesztés előtti rögzítés támogatása érdekében

Egy kiváló funkció, amely javítja a csőszerelési folyamatot. A Radtube-ban a csapok hozzáadásakor mindkét alkatrészt megjelölheti egy előre meghatározott címkével. Ez a funkció sokat segít az összeszerelési szakaszban, elkerülheti vele a szerelési hibákat és felgyorsíthatja az egész folyamatot.

Radtube-radan

Az alkatrészek automatikus jelölése és teljesen automatizált folyamat

Újratervezett kiosztás párbeszédpanel a nagyobb funkcionalitás és rugalmasság érdekében.

Mostantól a Radtube-ban automatikusan táplálhatja az alkatrészeket a szerelésből a kiosztás ütemező felé, automatikusan feljelölheti az összes alkatrészt, és automatikusan feldolgozhatja a munkát.

Ez egy nagy lépés az automatizálás felé, ami rengeteg időt takarít meg, és így nagyobb rugalmasságot is biztosít a gyártás számára.

Jelentések

Továbbfejlesztésre került a jelentéskészítés, ezáltal nagyobb átláthatóságot biztosít és további lehetséges információkat nyújt a felhasználó számára.

A gépkezelők az üzemben jobb dokumentációt kapnak, amelyek segítik őket a jobb végtermék előállításban.

 

Radbend

DESIGNER közvetlen kapcsolat

Használja ki a DESIGNER lemeztechnológiai megoldás teljes erejét a Radbend kiszolgálásához.

ostantól közvetlen kapcsolat áll rendelkezésre a DESIGNER és a Radbend között. A most megjelent „Küldés CAM-re” funkció segítségével automatikusan átadhatja a javított 3D modelleket a Radbendbe. Ez nagymértékben javítja a munkafolyamatot és sok időt takarít meg az alkatrész előkészítésében.

Új poszt processzor áll rendelkezésre

Kibővítésre került a Radbend alkalmazási köre új, népszerű hajlítógépek meghajtása érdekében. A Cybelec legújabb vezérlője, valamint Ermaksan és Durma hajlítógépek kerültek fel a Radbend által támogatott gépek már egyébként is hosszú listájára. Ezzel tovább erősödik a Radbend gépgyártó függetlensége, nagyobb szabadságot nyújtva az ügyfelek jövőbeni beruházásaihoz.

Radbend szerszámok exportálása SAFAN vezérlőkre

A Radbend mostantól képes a legújabb SAFAN vezérlők felé kiadni a szerszám leírását, így nem kell kétszer megadnia a szerszámadatokat. Használja a Radbendet, és az összes szerszámparaméter átkerül a gépre.

Időmegtakarítást és következetes működést eredményez, valamint kiküszöböli a többszörös adatbevitelt és az ebből adódó esetleges hibákat.

Anyagszinkronizálás a Radquote segítségével

A munkafolyamat most még integráltabb. Hozza létre az anyagot a WORKPLAN-ban, és a Radquote használni fogja azt!

Spóroljon meg időt, küszöbölje ki a hibákat és a kényelmetlenséget.

Mostantól lehetőség van a tekercs anyagtípus kezelésére az összes WORKPLAN és RADAN kapcsolófelületen keresztül, két módszerrel: darabolás adott hosszra vagy gyártás tekercsből.

A tekercsekkel történő munka csökkenti az alkatrészköltséget, de nagy darabszámot igényel.

Csökkentse az anyagveszteséget és egyszerűsítse az anyaggazdálkodást az üzemben.

 

Radquote

A Radquote új 3D-s fájlformátumokat tud kezelni

A Radquote eddig is képes volt feldolgozni a STEP fájlokat, viszont most már be tudja olvasni az IGES és a .VDF (DESIGNER) fájlokat is. A folyamat továbbra is teljesen automatizált (gyártáshelyes modellek esetében) alkatrészekre és összeállításokra is. A lemezalkatrészként fel nem ismert alkatrészek mostantól vásárolt alkatrészként kerülnek feldolgozásra.

Gyorsabb az árajánlat készítés összeállításokra, és kevesebb felhasználói beavatkozás szükséges a 3D modellek tisztításához.

Radimport közvetlen kapcsolat

A Radquote összekapcsolható a Radimporttal, hogy felgyorsítsa a DXF alkatrészek beolvasását a Radimport modulon keresztül. Az összes Radimport-funkció elérhető, a CSV-fájl alapú beolvasástól az automatikus alkatrésztisztításig.

Gyorsabb megoldás a Radquote alkalmazására, nagyméretű projektekre, több DXF alapján történő árajánlatok elkészítése esetén.

A cső alkatrészek kiosztása következetesebb lett

A Radquote már régóta tud rúd- és csőanyaggal dolgozni, de a kiosztási folyamat nem ugyanúgy kezelte az alapanyagot, mint a síklemezek esetében.

Most javul a következetesség annak köszönhetően, hogy lehetőség nyílik ugyanazon paraméterek alkalmazására a nyersanyag meghatározásához. Egyszerűbb kezelhetőség és pontosság rúd- és csőszerű alkatrészek ajánlatának készítése során.

Radquote-radan

 

 

Olvasson további RADAN-al kapcsolatos híreket és tudnivalókat!

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAM rendszerek.
Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban folytatta tanulmányait gépésztechnikus, számítógépes szerkesztő szakon, itt ismerkedett meg Solid Edge-el, amit 3 éven keresztül tanult a tanórákon és otthon. Főiskolát a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán végezte, mint Gépészmérnök. Szerencsére itt is végig kísérte a Solid Edge így a CAD tudása nem kopott meg. Miután megszerezte a diplomáját, ismét kapcsolatban léptem a jelenlegi munkahelyével, amit korábban az iskolai évei alatt részt vett versenyek miatt már ismert. Végül a CAM-es területen helyezkedett el, amiben egy újabb kihívást látott, mert mindig is érdekelte ez a szakterület.

A szerző további cikkei »

Archívum