Valami régi, valami új

Ahogyan azt már olvashattátok megjelent a RADAN 2022.0-es verziója, ami hozott számunkra pár kellemes és hasznos újdonságokat. Ha esetleg még nem láttad akkor ITT eléred a teljes cikket. Én ezekből az újdonságokból most egy hozzám közel álló és nagyon hasznos újítást ragadtam ki, a Projekt létrehozást.

 

FELHASZNÁLÓI VISSZAJELZÉSEK

Valahol a 2020.0 verziónál hozta el a szoftver a Quick Nest munkafolyamatot, ami kiváltotta a régi megszokott Projekt létrehozás folyamatát. Mondanom sem kell nem aratott nagy sikert a felhasználók között. Régi párbeszéd ablakban beállíthattál előre mindent, hova mentse a projektet, hol vannak a maradék tábláim stb. A Quick Nest behozatalával ez a lehetőség megszűnt. Ez nem nyerte el az ügyfelek tetszését, és ha őszinte akarok lenni, az enyémet sem. Ebből fakadóan minden ügyfél visszajelzést jeleztem a szoftver fejlesztői felé, és szerencsére hallgattak a tömegre és újra gondolták a régi jól bevált projekt létrehozás pábeszéd ablakát.

3regi_projekt quicknest

ÚJ PROJEKT PÁRBESZÉDABLAK

A fejlesztők egyszerűsítettek az ablakon, mégis hasznos dolgokat be tudunk állítani már előre.

newprojekt1

A projektünk nevét szokásos módon megadhatjuk ebben semmi új nincs, viszont ami visszatért, hogy a megadott útvonalon rögtön létrehozza a projekt nevével ellátott mappát és benne az .rpd kiterjesztésű projekt fájlunkat.
Ez az egyik funkció, amit mindenki visszasírt a Quick Nest éra alatt, mivel ott külön mindig el kellett menteni a projekt fájlt, hogy létrehozza. Ami még egy nagyon jó újítás, hogy előre ki választhatjuk, hogy melyik géppel akarunk majd dolgozni és nem kell váltani gépet már a projekten belül. A Projekt sablon szerencsére megmaradt és ezt is már előre kiválaszthatjuk, hogy melyikkel szeretnénk dolgozni.

Ami még át lett szabva a szoftver indítás után a Nest üzemmódra kattintás. Egyből fel fog ugrani a projekt párbeszéd ablak egy kicsit bővített változata.

1nestprojekt2

Hasonló, mint az előző viszont itt már megjelennek az előző projektjeim. Gyorsan elérjük régebbi munkáinkat, ha esetleg még nem fejeztük volna be, vagy javításra szorul. Szerintem ez is egy olyan funkció, ami megkönnyíti a munkánkat.

Következő videóban összegezve megnézhetitek az új projekt párbeszédablakot akció közben.

VÉGSZÓ

Látható, hogy a fejlesztők hallgattak a felhasználói visszajelzésekre és inkább visszaléptek a megszokott jól működő folyamathoz és azt kezdték el újra gyúrni és így kaptunk valami régit, valami újat.

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAM rendszerek.
Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban folytatta tanulmányait gépésztechnikus, számítógépes szerkesztő szakon, itt ismerkedett meg Solid Edge-el, amit 3 éven keresztül tanult a tanórákon és otthon. Főiskolát a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán végezte, mint Gépészmérnök. Szerencsére itt is végig kísérte a Solid Edge így a CAD tudása nem kopott meg. Miután megszerezte a diplomáját, ismét kapcsolatban léptem a jelenlegi munkahelyével, amit korábban az iskolai évei alatt részt vett versenyek miatt már ismert. Végül a CAM-es területen helyezkedett el, amiben egy újabb kihívást látott, mert mindig is érdekelte ez a szakterület.

A szerző további cikkei »

Archívum