VISI 2022.0

Modellezési képességek

A VISI 2022.0 számos olyan fejlesztést tartalmaz, amelyek célja a szoftverhasználat egyszerűsítése, valamint a felesleges kattintások kiküszöbölése, a tervezési idő csökkentése és a termelékenység fokozása érdekében. Új eszközöket vezettek be ellenőrzéshez és a tervezéshez, a modellezési teljesítmény növelése és a támogatott iparágak kiterjesztése érdekében. A kezelési munkafolyamat optimalizálása időmegtakarítást nyújt a modellezési feladatok végrehajtása során.

Fájlfordítók

Ez a verzió is fenntartja a VISI hagyományát, hogy a különböző fájlformátumok legfrissebb verzióját támogassa, és folyamatosan fejlesszék és javítsák a fájlbeolvasókat a 3D-s modellezés és a rendszerek közötti együttműködés teljesítményének és stabilitásának tökéletesítése érdekében. A különböző CAD formátumok kezeléséhez szükséges „konvertereket” biztosító modul folyamatos fejlesztés alatt áll.

Új fájlformátumok kerültek hozzáadásra a Hexagon Manufacturing Intelligence egyéb megoldásaival való szinergiák kiterjesztése és új iparágak támogatása érdekében. Szokás szerint frissítésre került az összes fordító, hogy garantálják a lehető legmagasabb szintű együttműködést más rendszerekkel:

  • ACIS olvasás/írás támogatása 2021 1.0 verzióig
  • Parasolid olvasás/írás frissítése 33.0.247 verzióra
  • CATIA V5 olvasás támogatása CATIA V5-6 R2021 verzióhoz
  • CATIA V6 3D Experience támogatása R2021x verzióhoz
  • Inventor 3D Reader olvasás támogatása 2021 verzióhoz
  • JTOpen olvasás/írás az Alternatív könyvtárral
  • JTOpen olvasás támogatása 10.5 verzióig, az Alternatív könyvtárral
  • NX Unigraphics Olvasás támogatása a legfrissebb 1926 sorozathoz a 1946 verzióig
  • NX Unigraphics írás PRT fájlokba
  • PC-DMIS Olvasás támogatása CAD fájlokhoz
  • Pro/E – Creo Parametric olvasás támogatása Creo 7.0 verzióhoz
  • Revit Reader támogatása RVT és RFA fájlokhoz
  • Solid Edge olvasás támogatása a 2021 verzióhoz, az Alternatív könyvtárral
  • SolidWorks olvasás támogatása a 2021 verzióhoz
  • SolidWorks közvetlen olvasás támogatása 2021 SP1 fájlokhoz
  • STEP 3D olvasás/írás támogatása AP242 E2 verzióig, az Alternatív könyvtárral

Reverse Engineering – Modellépítés szkennelt geometria alapján

A szoftverkezelés egyszerűsítése, a felesleges kattintások kiküszöbölése és általában a termelékenység fokozása érdekében vezettek be számos újdonságot.

Ezek a fejlesztések kiemelkedő megoldást és hatékony eszközöket kínálnak a gyártáshelyes modellek és alakelemek gyors létrehozásához, jelentős idő- és erőfeszítéscsökkentést biztosítva.

A modul funkcionalitása a fejlesztéseknek köszönhetően a modul rendkívül versenyképes szintet ért el, amely lehetővé teszi új iparági területek támogatását, valamint továbbfejlesztett technológiát és szinergiákat kínál a Hexagon megoldásait használó ügyfelek számára.

Fröccsöntő szerszám tervezés

Ez a verzió hibamentes környezetet kínál a felhasználók számára, amely javítja a gyártás hatékonyságát. Ezen túlmenően további előnyt nyújthatnak a felhasználóknak az áramlástani szimulációs modulokban elérhető továbbfejlesztett lehetőségek, mint például a hűtés és a kitöltés ellenőrzése.

Fröccsöntő szerszám áramlástani szimulációja

A kitöltési fázisban egy új megoldás került bevezetésre, felhasználva a megfogási modulnál elért eredményeket, ahol ez az algoritmus már az előző verzióban bevezetésre került. A megoldás kiterjesztése az egész szimulációs lánc számára előnyöket hozott, mivel nem csupán jobb áramlási mintát eredményez, hanem a szálorientáció számítását is továbbfejleszti.

Ezek a fejlesztések jobb minőségű és megbízhatóbb darabszimulációt biztosítanak rövidebb számítási idővel és kevesebb teszteléssel, biztosítva az alkatrész deformációjának pontosabb kiszámítását.

Lemezalakító szerszámok tervezése

A VISI 2022.0 fejlesztésének középpontjában a többlépéses lemezalakító szerszámok gyártásának teljes folyamatát lefedő megoldás állt, a szoftverhasználat egyszerűsítése és az átfutási idők csökkentése, valamint a termelékenység javítása érdekében. A munkafolyamatot gyorsabb, egyszerűbb és jobban testreszabható kiterítési folyamattal fejlesztették tovább.

Szabványos elem könyvtár

A szerszám összeállításának gyorsítása és egyszerűsítése érdekében a VISI 2022.0 egyedülálló megoldást kínál ugyanabba a környezetbe integrálva, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kiválasszák az ismert szabványos elemeket, valamint egy kiterjesztett felhőalapú megoldást is nyújt a szabványos elem katalógust fejlesztő CADENAS céggel együttműködve. Ez az első igazi lehetőség a VISI számára, hogy felhőszolgáltatást kínálhasson ügyfeleinek, amely észrevehetően nagy segítséget nyújt a fröccsöntő/lemezalakító szerszámházak tervezése során. Ezt a szolgáltatást a VISI szabványos elem modulja felár nélkül tartalmazza.

 

Megmunkálás

A VISI 2022.0 a Hexagon csoporton belül elérhető legjobb technológiát kínálja ügyfeleinek, folyamatosan fejlesztve a megmunkálási képességeket és a teljesítményt. Ebben a verzióban a hangsúly a szükségtelen szerszámpálya-mozgások csökkentésén, a jobb minőségű szerszámpálya biztosításán és a számítási sebesség javításán volt.

CAM Termékvonal vezető, feladata a CAM csoport vezetése és Hexagon CAM-megoldások értékesítése. Középiskolában sodródott gépgyártástechnológia területére, így technikumi évei után ezen a területen folytatta egyetemi tanulmányait. Mivel ezen a képzésen sajnos nem találkozott a CAM rendszerrel, diplomamunkájának a CAM rendszer vizsgálatát választotta, amit gépgyártási terült fontos elemének tart. Egyetem után találkozott először az EDGECAM rendszerrel az iparban, majd rövid doktori képzést követően az EDGECAM magyarországi forgalmazójánál dolgozott először technikai vonalon, majd EDGECAM és más megoldások értékesítésén.

A szerző további cikkei »

Archívum