Ez bizonyíték nem ígéret, szimuláció vezérelt tervezés

· · ·

Webinarunkban a Solid Edge kezelőfelületén belül elérhető CAD, valamint szimulációs modult ismertetjük a kezdeti koncepcióterv készítésétől a késztermékig.
Bemutatónk során felhasználunk egy kész szerelést, melynek elemeit CFD-vel, azaz numerikus hő és áramlástani szimulációval megvizsgálunk. A kapott eredményt felhasználva szilárdságtanilag a Solid Edge Simulation végeselemes funkcionalitásával megvizsgálunk. Zárásként meghallgathatunk néhány gondolatot az egyik partnercégünk ügyvezetőjétől, hogy a koncepciótervekkel végzett szimulációk hogyan segítik őket a késztermék kifejlesztésében.

Pannon Egyetem – Mérnöki Kar

A Pannon Egyetem öt karral és négy dunántúli kampusszal rendelkezik. A Mérnöki karon alap- és mesterképzés, szakirányú továbbképzés és felsőoktatási szakképzés egyaránt folyik. Általánosságban az Egyetem egészére, a Mérnöki Karra azonban kiemelten is jellemző a jelentős kutatási- és ipari projektháttér, melyek megvalósításai is elősegítik a Pannon Egyetemet a magas színvonalú elméleti oktatás mellett a naprakész gyakorlati tudás képzési rendszerekbe történő folyamatos beépítésébe is.

Elérhetőség:

Pannon Egyetem Mérnöki Kar (uni-pannon.hu)

Pannon Egyetem Mérnöki Kar | Facebook

Pannon Egyetem Mérnöki Kar (@mernokikar_pannonegyetem) • Instagram-fényképek és -videók

Dr. Gyurika István
Dr. Gyurika István

Dr. Gyurika István, a Pannon Egyetem Műszaki Tudományok Kutató-Fejlesztő Központon belül a Géptan Intézet Tanszék vezetője, egyetemi docense. Kutatásterülete a digitális gyártástudományi fejlesztések, az ipar 4.0 követelményeinek megfelelő gyártástechnológiai kutatások, valamint a rideg és kiemelten heterogén szemcseszerkezetű anyagok felületi- és élminősítése.

Elérhetőség:

Dr. Gyurika István (uni-pannon.hu)

István GYURIKA | Professor (Associate) | PhD | University of Pannonia, Veszprém, Veszprém | Institute of Mechanical Engineering (researchgate.net)

    Regisztráció az archívumba

    *A csillagal jelölt mezők kitöltése kötelező!

    Feliratkozás a hírlevére