Szűcs Imre

Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk. Ahogy a feleségemtől, így a Solid Edge-től sem tudtam elszabadulni, az tanulmányaim után pénznyerő automatákat terveztem 2007-ig, majd ekkor váltottam és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytattam pályafutásom. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba léptem be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszálok. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezetem, kollégáimmal az a célúnk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassunk a sorainkban. Feladatköröm a kollégáim szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel.
Hiszek a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogomon (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.”

Az ügyfeleinktől én is sokat tanulok, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhetek a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.