OVVO szerelvények egyszerűen

Bútoripar mindig próbálja egyszerűsíteni a bútorok összeszerelést, minél gyorsabban és lehetőleg minél kevesebb szerszámmal lehessen őket összerakni. Főleg igaz ez ha az összeszerelés nem a gyárban történik, hanem a vásárló feladata lesz.

Új megoldás ezen a téren az OVVO márkanév alatt futó szerelvény család, ahol a bútorlapba készített speciális hornyokba be kell pattintani a műanyag elemeket, utána már a bútorlapok egymással is egyszerűen összeilleszthetőek.

Az Alphacam 2017 R1-es verziójában a bővítmények között megtalálható ezeknek a speciális hornyoknak a megmunkálására készített makró, ami a szabványos elemek közé is betölti a hornyok rajzát szerszámpályával együtt, így nem csak az összeszerelés, hanem a hornyok elkészítése is gyerek játék.

Aki használni szeretné őket nincs más dolga mint megrajzolni, vagy betölteni a bútorlap geometriáját, majd az “Beilleszt” ablakból csak behúzni a kívánt profilokat és elhelyezni az alkatrészen.

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAM (Alphacam, Radan). 14 éves korában találkozott CAD szoftverrel, azóta folyamatosan használta hobby szinten, mindig az aktuális trendnek megfelelőt. Főiskola első évei alatt fordult a CAM szoftverek irányába, ami azóta is tart. 2007-től 2012-ig GraphIT Kft-nél dolgozott Edgecam és Radan terméktámogató mérnökként. 2012-től az Enterprise Communications Magyarország Kft-nél Edgecam, Radan, Alphacam terméktámogató mérnök. Pár éve már csak az Alphacam és a Radan támogatásával foglalkozik.

A szerző további cikkei »

Archívum