A Siemens bejelentette népszerű tervezőszoftverének új verzióját: Solid Edge ST9 – Fedezze fel a további lehetőségeit

A Siemens PLM Software 2016. május 16-án jelentette be a méltán népszerű 2D/3D CAD tervezőrendszer, a Solid Edge következő, ST9-es verzióját a Siemens PLM Connection Americas 2016 rendezvényen. Az utóbbi évek legerősebb, új Solid Edge verziója által nyújtott előnyökhöz a közeljövőben minden követéssel rendelkező felhasználó hozzájut.

A Solid Edge most bejelentett verziója számos területen nagyszerű újdonságokkal fogja segíteni a jelenlegi és a leendő felhasználókat a számítógéppel segített tervezés (CAD) területén. Az új, felhőalapú licenszelés és a testre szabás megoszthatósága, valamint a választható és biztonságos felhőalapú adattárolási lehetőségeknek köszönhetően további rugalmasságot ad a Solid Edge ST9-es verziója. A felhasználói igények alapján kifejlesztett, IT infrastruktúrát és szaktudást kevésbé igénylő, beépített, egyszerű termékadat-kezelésnek (EPDM) köszönhetően rendezettebben tárolhatóak a tervezési adatok, egyszerűbben oszthatóak meg, ami nagy könnyedséget fog jelenteni, ha egy vállalkozás – a fejlődésénél fogva – tovább szeretne lépni az adatbázis-alapú rendszerek irányába, mint az Insight, Solid Edge SP vagy a – világon a legnagyobb darabszámban eladott – Teamcenter.

ST9_1

A fejlesztők igyekeznek kiszolgálni a felhasználók mindkét táborát, így azokat is, akik a tervezési adataikat már valamilyen céllal a felhőben tárolják, mert számukra a különböző felhőalapú tárhelyekkel (Dropbox, Google Drive™) való integráció új lehetőséget nyújt a külsős partnerekkel való információcserében. A OneDrive for Business a fent említett egyedi lehetőség mellett további teljes IT infrastruktúrával járulhat hozzá az ST9 által hozott új lehetőségekhez, ellenszolgáltatás fejében.

A Solid Edge egyes verzióinak fejlesztései mindig is a felhasználói visszajelzéseken alapultak, ez tapasztalható most is: az új, testalapú átvezetésnek köszönhetően valós, gyártásalapú modellezéssel még precízebb alkatrészek hozhatóak létre. A szereléskörnyezet duplikálás parancsa megjelent a modellezési környezetekben is, amelyek esetében blokkok és koordinátarendszerek is felhasználhatóak referenciaként. A Solid Edge ST9 újabb nagy lépést tett az egyedi Szinkronmodellezési technológia és a hagyományos modellalkotás összeolvasztása területén a direkt visszajelzésnek köszönhetően. Az azonos modellek szerelésbe való beépítési jellemzői vagy a Szerelési kényszerkezelő kielégítik azokat a (jogos) igényeket, amelyeket nagy összeállításokkal dolgozó felhasználók támasztanak egy korszerű szoftverrel kapcsolatban. A rajzkörnyezet olyan egyedi megoldásokkal fogja szolgálni az ügyfeleket, mint a több szálon futó rajznézet-frissítés vagy a rajzlapok egyszerű kicserélése.

Más CAD szoftverek használóira is gondoltak a Solid Edge-nél, akiket a fejlesztőik nagy erőkkel „nyomnak” a felhőalapú, internetérzékeny, ki nem forrott megoldások felé – az Adatáttérés varázslónak köszönhetően a Solid Edge képes beolvasni a Solidworks modelleket és a hozzá tartozó rajzokat az asszociativitás megtartása mellett.

A fentebb említett újítások csak kiragadott példák azon számos projekt közül, amelyek belekerültek a 2016-ban megjelenő verzióba.

ST9_2

Az elmúlt évek szokásainak megfelelően az Enterprise Group – PLM üzletága (mint a Solid Edge vezető szállítója és támogatója) külön webinarsorozatot szervezett, hogy az érdeklődők első kézből kapjanak használható információt a Solid Edge ST9-ről. A négy előadásra tervezett internetes, valós idejű bemutatókat ki kellett bővíteni a nagyszámú érdeklődésnek köszönhetően. Az előadások központi témája az új verzió volt, de a résztvevők bepillantást nyerhettek abba is, hogy az egyedi igények alapján kifejlesztett Add-On Center már most kompatibilis a Solid Edge ST9-cel, és jól illeszthető az új verzióban megjelenő egyszerűsített projektszemléletű adatkezeléshez. Azok az érdeklődők, akik nem tudtak elfoglaltság miatt részt venni az online rendezvények egyikén, a www.solidedgest.hu-n tekinthetik meg az újdonságokat.

„A fejlesztőkkel való nagyon jó kapcsolatunk abszolút tetten érhető ebben a verzióban, hisz számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyeket a felhasználóink kértek rajtunk keresztül. A kollégáimmal nap mint nap azon dolgozunk, hogy a Solid Edge továbbra is az egyik legkedveltebb és leghatékonyabb megoldások eszköze legyen a gépészeti tervezőszoftverek területén, képviselve az ügyfeleink valós igényeit. A Solid Edge ST9 egy nagy lépést tett ebbe az irányba – és még nincs vége…” – jellemezte az új verziót Szűcs Imre, az Enterprise PLM ügyféltámogatási vezetője.

További információ:

www.solidedgest.hu

store.eplm.hu

www.enterprisegroup.hu/plm

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum