ADVENTI SOLID EDGE KALENDÁRIUM 2023. I. RÉSZ

Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24 db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.” 

A videók a Solid Edge funkciók mellett Solid Edge CAM Pro és KeyShot funkciókat is bemutatnak így bemutatva a Solid Edge Portfólió sokszínűségét.

Ez az első része a négy részes blog sorozatunknak.

December 1-3. videókat készítette Szatmári Ádám.

Ebben a videóban egy karácsonyfa alakú sörtartó modellezését láthatod, melyet Te magad is kivághatsz akár rétegelt lemezből is.

 

Ebben a videóban egy csillag modellezését láthatod.

 

Ebben a videóban egy mézeskalács kiszúró forma modellezését láthatod.

 

December 4-6. videókat készítette Hetyei Csaba.

Ebben a videóban megnézhetitek, hogyan egy karácsnyi hómber alakú dísznek, milyen lenngés képei vannak.

 

Ebben a videóban megnézhetitek, hogyan egy frissen a 180°C-os sütőből kivett mézeskalács ember (Mézi) hogyan kezd el ehető hőmérsékletűre hülni.

 

Ebben a videóban megnézheted, hogy víznek, kakaónak, teának, kávénak és ezekhez hasonló newtoni folyadékoknak milyen felszíne lesz ha kevergejtük. A végeredményt a FLOEFD animációkészítőjével ki is metjük.

A 2023-es Adventi videók teljes lejátszási listáját ide kattintva eléred.

 

 

Ügyféltámogatási mérnök, Szakterülete a Solid Enge és Keyshot. 3 évig oktatással foglalkozott az NCT Akadémia felnőttképző intézményben. CNC programozást és Solid Edge kezelését tanította a diákoknak, majd 3 évig az NCT Kft. szerszámgépgyárában szerzett tapasztalatot szerszámgép tervezőként. Napi szinten találkozott a tervezés során felmerülő feladatokkal és így ismerkedett meg a Solid Edge által felkínált lehetőségekkel.

A szerző további cikkei »

Archívum