ADVENTI SOLID EDGE KALENDÁRIUM 2023. II. RÉSZ

Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24 db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.”

A videók a Solid Edge funkciók mellett Solid Edge CAM Pro és KeyShot funkciókat is bemutatnak így bemutatva a Solid Edge Portfólió sokszínűségét.

Ez a második része a négy részes blog sorozatunknak.

December 7-9. videókat készítette Dranka Gergő.

Ebben a videóban megnézheted, hogyan illeszthetők a tartószerkezet végek síkokhoz, felületekhez vagy testekhez.

 

Ebben a videóban megnézheted, hogyan segíti a festési tervekek elkészítését a Multi-Color funkció KeyShotban.

 

 

Ebben a videóban megnézheted, hogyan illeszthető videó egy felületre animációként KeyShotban. Hasznos kijelzőn futó videó rendereléséhez. 

 

December 10-12. videókat készítette Tripolszki Gábor.

Ebben a videóban egy kalendárium modellezését láthatod.

 

Ebben a videóban a 3Dfindit használatát láthatod.

 

Ebben a videóban a változóérték motor használatát láthatod, némi megjelenítési beállítással karöltve.

A 2023-es Adventi videók teljes lejátszási listáját ide kattintva eléred.

Ügyféltámogatási mérnök, Szakterülete a Solid Enge és Keyshot. 3 évig oktatással foglalkozott az NCT Akadémia felnőttképző intézményben. CNC programozást és Solid Edge kezelését tanította a diákoknak, majd 3 évig az NCT Kft. szerszámgépgyárában szerzett tapasztalatot szerszámgép tervezőként. Napi szinten találkozott a tervezés során felmerülő feladatokkal és így ismerkedett meg a Solid Edge által felkínált lehetőségekkel.

A szerző további cikkei »

Archívum