ADVENTI SOLID EDGE KALENDÁRIUM 2023. III. RÉSZ

Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24 db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.” 

A videók a Solid Edge funkciók mellett Solid Edge CAM Pro és KeyShot funkciókat is bemutatnak így bemutatva a Solid Edge Portfólió sokszínűségét.

Ez az harmadik része a négy részes blog sorozatunknak.

December 13-15. videókat készítette Pálmai Viktor.

Ebben a videóban egyedi szerszám használatát tekinthetjük meg “Planar Profile 2D” művelettel.

 

Ebben a videóban egy szimultán 5 tengelyes simítást tekinthetünk meg “Zlevel 5 Axis” művelettel.

 

Ebben a videóban egy szimultán 5 tengelyes simítást tekinthetünk meg “Variable Contour” művelettel.

 

December 16-18. videókat készítette Huszár András.

A Solid Edge Tartószerkezet tervező segítségével könnyedén készíthetünk különböző profilok és vázlatok felhasználásával tartószerkezeteket.
A profilokat akár tömör testek élére is elhelyezhetjük.

A Solid Edge segítségével pár kattintással létrehozhatunk áttetsző textúrákat. Így nem szükséges (sőt egyeneseni tilos pl expandált lemezeket modellezni).

 

A Solid Edge-ben készített tartószerkezeteket ki lehet menteni külön fájlba akár asszociatív kapcsolattal is.

A 2023-es Adventi videók teljes lejátszási listáját ide kattintva eléred.

Ügyféltámogatási mérnök, Szakterülete a Solid Enge és Keyshot. 3 évig oktatással foglalkozott az NCT Akadémia felnőttképző intézményben. CNC programozást és Solid Edge kezelését tanította a diákoknak, majd 3 évig az NCT Kft. szerszámgépgyárában szerzett tapasztalatot szerszámgép tervezőként. Napi szinten találkozott a tervezés során felmerülő feladatokkal és így ismerkedett meg a Solid Edge által felkínált lehetőségekkel.

A szerző további cikkei »

Archívum