ADVENTI SOLID EDGE KALENDÁRIUM 2023. IV. RÉSZ

Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24 db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.” 

A videók a Solid Edge funkciók mellett Solid Edge CAM Pro és KeyShot funkciókat is bemutatnak így bemutatva a Solid Edge Portfólió sokszínűségét.

Ez az negyedik része a négy részes blog sorozatunknak.

December 19-21. videókat készítette Szűcs Imre.

Ebben a videóban megismerhetünk egy Solid Edge 2024-es újdonságot a Kivonás parancs használatakor.

 

Ebben a videóban megismerhetjünk a Solid Edge 2024-es verzióban debütáló Lasszó/Sokszög kijelölést, hatalmas segítség dísz készítéséhez is.

 

Ebben a videóban megismerhetjük, hogy az Xpress route-ban létrehozott feltekert tömlőt, hogy lehet fenyőfa alakúra hajtogatni.

 

December 22-24. videókat készítette Lukács Krisztián.

Ebben a videóban a Reverse Engineering-hez tartozó, rendkívül hasznos modell összehasonlítása parancs kerül bemutatásra.

 

Ebben a videóban a szerelésben elérhető, CAD direct STEP importálása kerül a középpontba.

 

Ebben az évzáró adventi videóban a felület stílus egyszerű de nagyszerű használatát mutatom be. Boldog karácsonyt!

A 2023-es Adventi videók teljes lejátszási listáját ide kattintva eléred.

 

 

 

Ügyféltámogatási mérnök, Szakterülete a Solid Enge és Keyshot. 3 évig oktatással foglalkozott az NCT Akadémia felnőttképző intézményben. CNC programozást és Solid Edge kezelését tanította a diákoknak, majd 3 évig az NCT Kft. szerszámgépgyárában szerzett tapasztalatot szerszámgép tervezőként. Napi szinten találkozott a tervezés során felmerülő feladatokkal és így ismerkedett meg a Solid Edge által felkínált lehetőségekkel.

A szerző további cikkei »

Archívum