ADVENTI SOLID EDGE “MORZSÁK” I.

Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.

Arra gondoltunk, hogy most összegyűjtjük 6-os bontásokban azokat a videókat, amelyeket decemberben tettünk közé. Érdemes megnézni őket, mert mindegyikből meríthető új ötlet vagy bővíthető a tudás.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 1. nap

Solid Edge segítségével már az alkatrészek tulajdonságai is használhatók geometria készítéséhez és módosításhoz.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 2. nap

A Solid Edge 2022 egyik újdonsága: a hengeres felületre feltekerhető matrica parancs.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 3. nap

Solid Edge 2022-ban készült matricák Label-ként átvihetők KeyShot-ba, ahol tovább módosíthatjuk a megszokott módon.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 4. nap

A Light Manager a KeyShot 10 új funkciója, amivel egy ablakban állíthatók be a fények az adott jelenetben.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 5. nap

Solid Edge használata során gyakran előfordul, hogy köztes formátumból kell dolgozni. Az alábbi videóban bemutatjuk, hogyan lehet egyetlen fájlként beolvasni komplett szerelést.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 6. nap

Solid Edge lehetőséget ad arra, hogy az elemeket automatikusan szereljük össze. Erre mutatunk egy példát. A lényeg a háttérben van 😉

 

Folytatjuk…

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »

Archívum