ADVENTI SOLID EDGE “MORZSÁK” III.

Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.

Arra gondoltunk, hogy most összegyűjtjük 6-os bontásokban azokat a videókat, amelyeket decemberben tettünk közé. Érdemes megnézni őket, mert mindegyikből meríthető új ötlet vagy bővíthető a tudás.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 13. nap

A különböző kiválasztási lehetőségek nagymértékben megkönnyítik a napi munkánkat. A Solid Edge ‘Kiválasztás kezelője’ rendkívül hasznos lehetőségeket nyújt számunkra és rengeteg manuális munkát elvégez helyettünk.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 14. nap

Számos esetben előfordul, hogy két modell vagy revízió között kell megtalálni a különbségeket erre nyújt segítséget a Solid Edge ‘Modellek összehasonlítása’ parancs. Két modellt összehasonlíthatunk az alaki, térfogati és tulajdonságbeli eltérések megtalálása céljából.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 15. nap

Szükséged van egy modellre az Internetről, de nem tudod, hogyan keress rá, esetleg nem tudod mi a neve pontosan? A Solid Edge 2022 sok minden problémára több megoldást nyújt. Az egyik lehetőség a “rajz” alapú keresés, de kereshetsz 3D-s geometria, fotó alapján is.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 16. nap

A felhasználók többsége a fejéhez kap mikor meglátja, hogy a kötőelemeket és a kis méretű alkatrészeket, milyen pofonegyszerűen lehet kiválasztani a Solid Edge-ben. Nem kell mást tenni, mint megkeresni az ‘Alkatrészek kiválasztása méret alapján’ opciót 🙂

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 17. nap

Ebben a videóban egy hóember környezetében kialakuló szélviszonyokat vizsgáljuk FLOEFD segítségével.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 18. nap

Ebben a videóban a FLOEFD kezdeti feltétel parancsának (Initial condition) használatát láthatjátok.

 

Folytatjuk…

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »

Archívum