ADVENTI SOLID EDGE “MORZSÁK” III.

Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.

Arra gondoltunk, hogy most összegyűjtjük 6-os bontásokban azokat a videókat, amelyeket decemberben tettünk közé. Érdemes megnézni őket, mert mindegyikből meríthető új ötlet vagy bővíthető a tudás.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 13. nap

A különböző kiválasztási lehetőségek nagymértékben megkönnyítik a napi munkánkat. A Solid Edge ‘Kiválasztás kezelője’ rendkívül hasznos lehetőségeket nyújt számunkra és rengeteg manuális munkát elvégez helyettünk.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 14. nap

Számos esetben előfordul, hogy két modell vagy revízió között kell megtalálni a különbségeket erre nyújt segítséget a Solid Edge ‘Modellek összehasonlítása’ parancs. Két modellt összehasonlíthatunk az alaki, térfogati és tulajdonságbeli eltérések megtalálása céljából.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 15. nap

Szükséged van egy modellre az Internetről, de nem tudod, hogyan keress rá, esetleg nem tudod mi a neve pontosan? A Solid Edge 2022 sok minden problémára több megoldást nyújt. Az egyik lehetőség a “rajz” alapú keresés, de kereshetsz 3D-s geometria, fotó alapján is.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 16. nap

A felhasználók többsége a fejéhez kap mikor meglátja, hogy a kötőelemeket és a kis méretű alkatrészeket, milyen pofonegyszerűen lehet kiválasztani a Solid Edge-ben. Nem kell mást tenni, mint megkeresni az ‘Alkatrészek kiválasztása méret alapján’ opciót 🙂

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 17. nap

Ebben a videóban egy hóember környezetében kialakuló szélviszonyokat vizsgáljuk FLOEFD segítségével.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 18. nap

Ebben a videóban a FLOEFD kezdeti feltétel parancsának (Initial condition) használatát láthatjátok.

 

Folytatjuk…

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum