ADVENTI SOLID EDGE “MORZSÁK” IV.

Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.

Arra gondoltunk, hogy most összegyűjtjük 6-os bontásokban azokat a videókat, amelyeket decemberben tettünk közé. Érdemes megnézni őket, mert mindegyikből meríthető új ötlet vagy bővíthető a tudás.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 19. nap

Ebben a videóban egy gyors betekintés teszünk a Solid Edge Motion modulba, egy hóember és egy sípálya segítségével.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 20. nap

Ebben a videóban a Solid Edge Simulation Rögzítés kényszerével, egy fenyőfát a végeselemes modul beépített karácsonyi gömbdíszével díszítünk fel.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 21. nap

Ebben a videóban a Solid Edge Simulation színskálájának állítását mutatjuk meg, ahol egy adott határ alatti (vagy feletti) tartományokat konstans színűre állíthatjuk.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 22. nap

A Siemens DIS két kiváló tervező szoftvere, az NX és a Solid Edge kommunikációja egy új szintre lépett a Solid Edge 2022-es CAD Direct funkcióval.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 23. nap

A Solid Edge lemezalkatrész sablonjában minden adott ahhoz, hogy a legkülönfélébb lemezmegmunkálási lépéseket megvalósítsuk. Ez alól a dombornyomás sem kivétel.

 

Solid Edge Adventi Kalendárium 2021 – 24. nap

A Solid Edge 2022 egyik nagyon izgalmas és kreatív újítása a dinamikus vizualizáció. Különböző összetett lekérdezéseket hozhatunk létre, melyek eredményeit a modelltérben is megtekinthetjük.

 

Reméljük idén is velünk tart(asz)!

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »

Archívum