Alkalmazott tudás – A Solid Edge oktatása

“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” [Henry Ford]

Azt gondolom, hogy a fentebbi gondolattal egyet lehet érteni, legalábbis mi ezt valljuk a PLM üzletágban. Tanulunk napi szinten az interneten megosztott információkból, tanulunk az ügyfeleknek tartott konzultációkon, tanulunk egy egyszerű szakmai beszélgetésből. Az így megszerzett tudást igyekszünk továbbadni minden egyes Solid Edge képzésen, hogy a hallgatók a lehető legtöbb információval térjenek haza és azonnal tudják kamatoztatni a hallottakat.

A XXI. században már sokféleképpen lehet Solid Edge-t tanulni. Lehet online kurzusokat elvégezni, lehet interneten keresgélve információra bukkanni és ellesni a lépéseket, de egyik sem helyettesíti a személyes jelenléttel tartott képzéseket, konzultációkat. Azt még egyetlen formulával sem lehet leírni, leutánozni, ahogy kialakul a kapcsolat a tréner és a hallgatóság között. Egy jó képzésen a hallgatóság és az oktató egyenrangú, akiket a jó tananyag köt össze, az egyikőjük tovább akarja adni a tudását, míg a másik el akarja sajátítani azt. Amikor kialakul az egészséges információáramlás, akkor az oktató is nagyon sokat tanul a hallgatóságtól, csupán az a kérdés, hogy bevallja-e.

SE_2019_ut

Az Enterprise Group – PLM üzletágában arra törekszünk, hogy alkalmazott tudást adjunk az ügyfeleinknek, hisz minden másra ott az internet vagy éppen a Solid Edge súgója. Akár onnan is elő lehet bányászni az információkat, de nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, míg egy konzultáción feltett kérdésre azonnal jöhet a válasz az oktatótól vagy éppen a hallgatóságtól. Ez a közösség ereje, amit nem lehet internetes kurzusokkal pótolni. Néhány gondolat az egyes kurzusainkról, hogy milyen szemlélettel tartjuk.

Solid Edge képzési formák:

Solid Edge alap szintű konzultáció – (max. 8fő korszerű oktatóteremben vagy a helyszínen mobil munkaállomásokon)

A háromnapos konzultáción részt vevő ügyfeleink olyan alkalmazott tudást kapnak, amely segítségével azonnal be tudnak kapcsolódni vállalatuk tervezési folyamataiba függetlenül attól, hogy előtte volt-e Solid Edge-es tudásuk. A képzés során megismerkednek a Solid Edge filozófiájával, miközben iparban előforduló feladatokat oldanak meg, hogy a felmerülő kihívásokra ezen a szemüvegen keresztül tekinthessenek rá. A kellően erős alapok lerakása során az alkatrészmodellezés, lemezalkatrész modellezés, szereléstervezés és műhelyrajz készítés van a fókuszban. A képzés kellemes környezetben, baráti hangulatban történik, ahol az oktató szakmai tapasztalataira hagyatkozva folyamatos visszakérdezéssel győződik meg a hallgatók tudásáról. Az Enterprise Group által szervezett ebédek nagyszerű lehetőségek a résztvevők szakmai eszmecseréjére és üzleti kapcsolatainak kialakítására.

Solid Edge haladó szintű konzultáció – (max. 8fő korszerű oktatóteremben vagy a helyszínen mobil munkaállomásokon)

A haladó konzultációnak nem előfeltétele, hogy a hallgató korábban részt vegyen az alap oktatáson, de rendelkeznie kell napi szintű szoftverhasználati és tervezési tapasztalattal. Ennek felmérésére az értékesítő kollégák nagy gondot fordítanak, hogy lehetőség szerint hasonló szinten lévő ügyfelek vegyenek részt a képzésen, ahol az előirányzott anyag elsajátítása segítséget nyújthat a tervezési feladataik gyorsabb elvégzéséhez. A hallgatók – ebben a három napban – a szükségszerű ismétlés után, olyan területekre kapnak betekintést a gyakorlatias faladatokon keresztül, mint az alkatrészcsaládok használata, a top-down tervezési folyamat alkalmazása, a szinkronmodellezés napi munkába illesztése. Ez az a fórum, ahol a résztvevők megoszthatják gondolataikat, feltehetik a munkahelyi használat során felmerült Solid Edge-vel kapcsolatos kérdéseiket, amelyre az oktatóval közösen keresnek megoldásokat. Természetesen a magas szakmai színvonalhoz kellemes atmoszféra és jó hangulatú ebédek párosulnak.

Solid Edge testreszabott konzultáció – (max. 8fő korszerű oktatóteremben vagy a helyszínen mobil munkaállomásokon)

A testreszabott konzultációkat azon ügyfeleinknek ajánljuk, ahol egy cégtől többen szeretnének eljönni képzésre és csak az ő területükön felmerülő kérdések megoldásai foglalkoztatják őket, hogy a napi tervezési folyamatok egyszerűbbé váljanak. Ezen konzultációtípus választása esetén mind a témakör, mind az időtartam rugalmasan kezelhető, figyelembe véve a felhasználói igényeket a jobb hatásfok érdekében. A képzés előtt bekérésre kerülnek azok a témakörök és modellek, amelyek a vezetett gyakorlatokon cégspecifikusan megoldásra kerülnek. Tapasztalatok alapján a kérdés, kérdést generál, így az előre eltervezett témakörhöz képest egy bővebb tudásanyaggal térnek haza a hallgatók. A testreszabott konzultációk általában az ügyfél telephelyén kerülnek megtartásra, ebben az esetben biztosítani tudunk mobil munkaállomásokat a képzés idejére.

SE2020_konz

Azonban tartunk speciális, az új verziók bevezetéséhez kapcsolható konzultációkat is, amely éppen aktuális a Solid Edge 2020 érkezésével!

Örömmel várjuk Önt, várunk Téged konzultációink egyikén, hogy a Solid Edge használata még egyszerűbben menjen!

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum