Átalakult a Solid Edge Tippek Trükkök sorozat

Az utóbbi időben párszor megkaptuk ügyfelektől, illetve csapaton belülről, hogy „Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi…”, így a külső és belső nyomásra újrakezdjük a Solid Edge Tippek Trükkök sorozatot.

Azok számára, akik nem ismerték ezt a sorozatot, 2016-ban indult (Tippek trükkök No. 1) és 2020-ig futott (Tippek trükkök No. 36). Az idő múlásával mi is változtunk, illetve a blogolvasók szokásai is. Ehhez a változáshoz igazítva elővettük ezt a sorozatot. Mostantól a Tippek, trükkök sorozat főnixmadárként hamvaiból feltámasztva újra futó sorozat lesz. Még mielőtt az új tippek, trükkök első részére rátérnénk, nézzük meg, hogy mit volt ebben a sorozatban, hogy nézett ki, miért volt, mit tudott…

Az előző képen látható borítóképpel jelentek meg a Tippek, trükkök. Képekkel és videókkal illusztrálva volt benne pár funkció, amit szövegesen ismertettünk. Ezek jó dolgok voltak, viszont mindenki változik, így csapaton belül is megjelentek olyan kommentek egy-egy blogbejegyzésre az utóbbi időben, hogy jó-jó, de nem lehetett volna felvenni videóra és ott elmondani azt, amit leírtunk? Aztán erre mindig az a válasz, hogy „de lehetett volna, de így szoktuk”. Vagy, hogy „nem mert ez a blog, valamit leírunk és képekkel videóval illusztráljuk”. Aztán idővel be kellett látnunk, hogy öregszünk és ez régen még így volt és jó volt, de vannak tényleg olyan dolgok, amiknél a fiatalabb kollégákra kell hallgatni, mert gyorsabban elkészíthető, ügyfél oldalon könnyebben nyomon követhető és lemásolható egy-egy folyamat.

Itt meg kell jegyeznem, hogy amikor az ügyféltámogatást kezdtem kb. 10 éve akkor úgy oldottunk meg egy problémát, hogy írtunk egy jó hosszú szöveget, hogy ide kattints oda kattints a következő képen látod azt, hogy majd kattints oda… Aztán ahogy jöttek az újabbnál újabb munkát segítő szoftverek és a nagyobb sávszélesség a felhős tárhelyekkel. Így elkezdtem/elkezdtünk videókat is küldözgetni azokra az emailen beérkező kérdésekre, ahol az ügyfél nem szerette volna a képernyőmegosztásos segítséget.

Miután fejben legyőztük a korlátainkat és elfogadtuk, hogy akkor a blog egy-egy elemét át kellene vinni videós formátumba, akkor született meg az ötlet. A Solid Edge Tippek Trükkök sorozat jó olvasottsággal rendelkezik még a mai napig. Így annak a sorozatnak kellene az első ilyennek lennie: újraindítjuk videós formátumban a sorozatot. Ez a folyamat most ott áll, hogy az első pár rész már meg is jelent. Ezeket a részeket három helyen is nyomon követhetitek, itt a blogunkon negyed éves bontásban egy-egy blogbejegyzés formájában, vagy a YouTube csatornánkon, vagy a TikTok-unkon.

Ha a YouTube-ot választanátok, akkor az első részt itt éritek el:

Ha a TikTok-ot, akkor itt:

@solidedgehun #SolidEdge ♬ eredeti hang – SolidEdgeHUN

Ha a blog-ot választjátok, akkor még egy kis türelmet kérünk tőletek, mert az első összefoglaló cikk még nem jelent meg, de majd megtaláljátok itt: https://blog.eplm.hu/

A régi bejegyzések ITT érhetőek el.

Amennyiben sikerült felcsigázni az érdeklődéseteket, akkor keressétek az új videókat kéthetente keddenként a YouTube vagy TikTok csatornánkon.

Archívum