Barabás Mérnökiroda – Hatékony tervezés Solid Edge rendszerrel

A klasszikus tervezői eszközök használata mára egyre több nehézséget hord magában, helyüket felváltották a korszerű szoftverrendszerek, melyekkel a 3D-s tervezés, modellezés is könnyen megvalósítható. A tervezői munkát végző cégek mára kivétel nélkül ilyen programokat használnak, és ez nincs máshogy a Barabás Mérnökiroda Kft-nél sem.

Ceruzáikat és rajztábláikat már ők is elektronikus eszközökre cserélték, a kellő piaci vizsgálatok után pedig a Siemens Solid Edge rendszert vezették be. A fejlesztés nem csak a gyorsabb, előreláthatóbb tervezést tette lehetővé, a családi vállalkozás azóta magabiztosabban ül le Ügyfeleivel a műszaki konzultációkra, előzetes bemutatókra.
A Barabás Mérnökiroda Kft-t 1992-ben, családi vállalkozásként indult. Az alapító fivérek – István és György – több évtizedes tapasztalattal rendelkeztek a tervezés és kivitelezés területén, emellett széles körű ismereteket szereztek a hidraulikus és pneumatikus rendszertechnikában is. Kézen fekvő volt hát, hogy célgép kivitelező tevékenységi körben indítsák el vállalkozásukat.

bmi_1
Fő profiljuk az egyedi, “kulcsra kész” megoldások, célgépek építése teljesen egyedi feladatok megoldására, hidraulikus, pneumatikus rendszerek tervezése és gyártása, de foglalkoznak hidraulika elemek kereskedelmével, karbantartással és javítással is. A piacon felmerülő igények kielégítése érdekében 1.000 m2-es üzemet nyitottak vecsési irodájuk mellett. Kitartó munkájuknak és megrendeléseiknek köszönhetően pedig hamar stabil növekedési pályára álltak, így a hazai megrendelők mellett ma már szállítanak Ausztriába, Németországba, Kínába, Ausztráliába és még számos külföldi országba is.

bmi_2
A cég az egyszerűbb gépektől a komplex berendezésekig képes a piacon megjelenni. Az évek során kiépített megbízható alvállalkozói rendszernek köszönhetően még a nagy kihívást jelentő megrendelések sem jelentenek gondot. Vállalati stratégiájukban elsődleges szerepe van az ügyféli elégedettségnek, ennek érdekében folyamatos konzultáció során alakítják ki a megrendelőnek leginkább megfelelő konstrukciót. Mindehhez azonban – a több éves tervezői tapasztalat mellett – szükség van a megfelelő szoftveres háttérre.
A Barabás Mérnökiroda Kft-nél használt Siemens Solid Edge tervezői szoftver – melyeket az alap tervezéshez és szimulációkhoz használnak – a fenti célt hivatott megvalósítani. A Barabás Mérnökiroda több éves elégedettsége mind a programmal, mind annak támogatói hátterével, mély együttműködést hozott létre az Enterprise Group magas színvonalú szolgáltatást biztosító szakértőivel.

Linkek: http://enterprisegroup.hu/plm; http://bmikft.hu/; http://www.solidedgest.hu/sest9.aspx

Forrás: https://www.cnc.hu/2016/08/barabas-mernokiroda-hatekony-tervezes-siemens-eplm-rendszerrel/

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »