Bemutatjuk a III. Magyar Ipari Célgép Nagydíjon nyertes partnerünk pályamunkáját – AZ ÉV GYÁRTÁS ELŐKÉSZÍTŐ CÉLGÉPE

Ahogy a bevezető cikkünkben írtuk, június 28-án a városligeti Millennium Házában rendezték meg a III. Magyar Ipari Célgép Nagydíj Díjátadó rendezvényét, a Gépész Szalont.

Mi, az Enterprise Group PLM üzletága roppantul büszkék vagyunk arra, hogy a 7 kategóriából 3 díjazott az általunk forgalmazott CAD szoftverekkel tervezte meg és készítette el pályamunkáját.

Cikkünkben az első nyertes partnercégünk által tervezett Az év célgépét mutatjuk be Gyártás előkészítés, alapanyag és nyersanyagfeldolgozás kategóriában, ők a Custom Robotic Solutions Europe Kft., akik SOLID EDGE és NX CAD szoftvereink segítségével megtervezett és létrehozott Automata fűrészgépükkel nyertek.

A cég műszaki igazgatójával, Karczub Józseffel beszélgettünk az elért sikerekről, a cégről és a létrehozott célgépről.

EG – Kérjük, néhány mondatban mutassa be mivel foglalkozik a cégük?

KJ – A Custom Robotic Solutins Kft-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy kimondottan olyan ipari automatizálási és gyártási, technikai problémákat oldjunk meg ahol nem használhatóak a jelenleg megvásárolható, kereskedelmi forgalomban lévő berendezések. Minden berendezésünk egyedileg tervezett rendszer. Az ipari automatizáláson (amely magában foglalja az egyedi célgép és robottal kiszolgált robotos cellákat is) kívül cégünk hidegalakító lemez szerszámok, transzfer sorok, műanyag és fém fröccsszerszámok tervezésével és kivitelezésével, Reverse engineering-el foglalkozik.

 

EG – Milyen tervező szoftvert használtak a pályamunka elkészítéséhez?

KJ – Cégünknél a pályamunka elkészítésénél Solid Edge, bonyolultabb freeform formák kialakítására a megfogó készüléken NX szoftvereket használtak mérnökeink.

 

EG – Mit lehet tudni az elkészült pályamunkáról? Milyen egyedi jellemzői vannak?

KJ – A pályamunka egy egyedileg tervezett félautomata fűrészgép amely kokilla öntés során keletkezett betöltőcsonkot távolít el a késztermékről. A berendezés képes 400 féle különböző termék azonosítására és minősítésére. A berendezésen egyszerre 18-féle eltérő terméket tud gyártani és minden termékhez a saját technológiai beállításnál tud dolgozni. Az operátori hibák kikerülésére a berendezés a gyártó készülékben elhelyezett terméket fel tudja ismerni és ha nem megfelelő a termék azt jelzi az operátornak és kéri a termék helyes elhelyezésére vagy a helyes termék betételére. Vágás előtt a berendezés ellenőrzi a sablonban lévő termék helyes pozícióját és csak 100% biztonsággal jó darabot vág le. A berendezés pontossága 0,05mm és felülmúlja az 1.33 Cpk értéket. A gép ciklusideje 5 sec/ termék.

 

Gratulációnkkal együtt további kreatív tervezői munkát kívánunk az egész csapatnak!

 

További információ a versenyről:  https://www.gepedvanhozza.hu/

Ismerje meg termékeinket!

Solid Edge | Enterprise Group

NX | Enterprise Group

 

Archívum