Diploma mellé Solid Edge?

A Solid Edge-es idők előtt, amikor gyerekek voltunk, akkor számtalanszor hallottuk otthon és az iskolában is, hogy tanulni kell! Ezáltal több lehetőségünk lesz egyről a kettőre jutni az életben. Talán azért is mondták ezt szüleink, tanáraink, mert nekik nehezebb gazdasági és politikai körülményeik miatt kiváltság volt a tanulás és azt szerették volna, hogy nekünk egyszerűbb legyen.

Bizonyos szempontból a fenti elv ma is érvényben van főleg, ha a személyes tapasztalatomat veszem figyelembe. Szinte biztos, hogy nem jutottam volna el idáig, ha nem járom végig a szamárlétrát. Szerencsém volt, közben találkoztam sok rendes tanárral, segítőkész emberrel. Hallottam már olyan gondolatot is, hogy a gyermeknek ne lakást vegyünk, hanem adjuk meg neki a lehetőséget, hogy a legjobb iskolákba járhasson, mert ezzel a jövőbe fektetünk be, az ő jövőjébe. Részben ezzel is egyet tudok érteni, de törekedni kell az egyensúlyra, talán az a legszerencsésebb dolog, ha a gyermek maga tudja eldönteni, hogy mit szeretne és a kiválasztott úton végig is megy.

Az előttünk lévő nemzedéktől sokszor lehet hallani, hogy bezzeg a mi időnkben mennyit kellett tanulni, hogy bezzeg… Szerintem egyáltalán nincs értelme a bezzeggel foglalkozni, sokkal inkább fontos, hogy a jelen lehetőségeit kihasználjuk. Abban egyet érthetünk, hogy egy most egyetemet végzős fiatalnak más lehetőségei vannak, mint akik húsz évvel ezelőtt végeztek. Hogy jobb vagy rosszabb az mindig attól függ, hogy valaki él a lehetőséggel vagy sem.

EPLM – Oktatási Mentor Program

Az Enterprise Group PLM üzletágánál azon is dolgozunk, hogy a fiatal, feltörekvő generáció olyan tudáshoz, lehetőséghez jusson hozzá, amelyeken keresztül megalapozhatják a jövőjüket. Ennek a szellemiségnek az egyik eredménye az Oktatási Mentor Program, amely előnyös helyzetbe hozza az oktatási intézményeket, a tanárokat és a diákokat egyaránt. Az elmúlt tanítási évről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy jó volt. A vírussal terhelt időszakban sem dőltünk hátra a tehetetlenségre hivatkozva, hanem építettük a jövőt, versenyt szerveztünk, új lehetőségek után néztünk. A 2021-es Solid Edge és EDGECAM megmérettetés  megerősített bennünket, hogy van értelme a munkánknak, mert az újonnan bekapcsolódó iskoláknak is köszönhetően jól sikerült a döntő.

Solid Edge felsőfokon

Ebben az évben a felsőfokú oktatásnak sem volt könnyű. Online oktatás, hibrid rendszer, kollégiumok elhagyása, államvizsga otthonról, ezek olyan speciális élethelyzetek, amelyekkel nehéz megbarátkozni. Azonban nem érdemes szembeszállni velük, hanem alkalmazkodni kell hozzájuk. Mi láttuk ezeket a nehézségeket, hisz napi kapcsolatban vagyunk a tanárokkal, diákokkal és igyekeztünk egy olyan esélyt teremteni, ami kompenzálhatja majd az idei nehézségeket.

 

image
Solid Edge Friss Diplomásoknak program

 

A Siemens Digital Industries Software-rel sikerült egy egyedülálló lehetőséget kidolgozni, amely előnyös helyzetbe hozza a frissen végzett mérnököket.
A Solid Edge Friss Diplomásoknak program keretében a frissen lediplomázott hallgatók egy évre INGYENESEN ipari Siemens Solid Edge szoftvercsomaghoz juthatnak, amellyel munkavállalóként vagy vállalkozóként dolgozhatnak. A mérnökök ezzel a lehetőséggel könnyebben találhatnak maguknak munkahelyet vagy indíthatnak vállalkozást. Az egyetemek a diploma mellé még egy jól ismert tervezőszoftvert is adhatnak az a frissen végzett mérnököknek.

Hiszünk abban, hogy ez a program népszerű és sokan igénybe fogják venni. Itt sincs semmilyen apróbetűs rész, csupán egy friss diploma és egy könnyen és megszerezhető Solid Edge vizsga kell hozzá.

Használd ki a lehetőséget Te is!

További információ:

Solid Edge Friss Diplomásoknak – EPLM

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum