Diploma mellé Solid Edge?

A Solid Edge-es idők előtt, amikor gyerekek voltunk, akkor számtalanszor hallottuk otthon és az iskolában is, hogy tanulni kell! Ezáltal több lehetőségünk lesz egyről a kettőre jutni az életben. Talán azért is mondták ezt szüleink, tanáraink, mert nekik nehezebb gazdasági és politikai körülményeik miatt kiváltság volt a tanulás és azt szerették volna, hogy nekünk egyszerűbb legyen.

Bizonyos szempontból a fenti elv ma is érvényben van főleg, ha a személyes tapasztalatomat veszem figyelembe. Szinte biztos, hogy nem jutottam volna el idáig, ha nem járom végig a szamárlétrát. Szerencsém volt, közben találkoztam sok rendes tanárral, segítőkész emberrel. Hallottam már olyan gondolatot is, hogy a gyermeknek ne lakást vegyünk, hanem adjuk meg neki a lehetőséget, hogy a legjobb iskolákba járhasson, mert ezzel a jövőbe fektetünk be, az ő jövőjébe. Részben ezzel is egyet tudok érteni, de törekedni kell az egyensúlyra, talán az a legszerencsésebb dolog, ha a gyermek maga tudja eldönteni, hogy mit szeretne és a kiválasztott úton végig is megy.

Az előttünk lévő nemzedéktől sokszor lehet hallani, hogy bezzeg a mi időnkben mennyit kellett tanulni, hogy bezzeg… Szerintem egyáltalán nincs értelme a bezzeggel foglalkozni, sokkal inkább fontos, hogy a jelen lehetőségeit kihasználjuk. Abban egyet érthetünk, hogy egy most egyetemet végzős fiatalnak más lehetőségei vannak, mint akik húsz évvel ezelőtt végeztek. Hogy jobb vagy rosszabb az mindig attól függ, hogy valaki él a lehetőséggel vagy sem.

EPLM – Oktatási Mentor Program

Az Enterprise Group PLM üzletágánál azon is dolgozunk, hogy a fiatal, feltörekvő generáció olyan tudáshoz, lehetőséghez jusson hozzá, amelyeken keresztül megalapozhatják a jövőjüket. Ennek a szellemiségnek az egyik eredménye az Oktatási Mentor Program, amely előnyös helyzetbe hozza az oktatási intézményeket, a tanárokat és a diákokat egyaránt. Az elmúlt tanítási évről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy jó volt. A vírussal terhelt időszakban sem dőltünk hátra a tehetetlenségre hivatkozva, hanem építettük a jövőt, versenyt szerveztünk, új lehetőségek után néztünk. A 2021-es Solid Edge és EDGECAM megmérettetés  megerősített bennünket, hogy van értelme a munkánknak, mert az újonnan bekapcsolódó iskoláknak is köszönhetően jól sikerült a döntő.

Solid Edge felsőfokon

Ebben az évben a felsőfokú oktatásnak sem volt könnyű. Online oktatás, hibrid rendszer, kollégiumok elhagyása, államvizsga otthonról, ezek olyan speciális élethelyzetek, amelyekkel nehéz megbarátkozni. Azonban nem érdemes szembeszállni velük, hanem alkalmazkodni kell hozzájuk. Mi láttuk ezeket a nehézségeket, hisz napi kapcsolatban vagyunk a tanárokkal, diákokkal és igyekeztünk egy olyan esélyt teremteni, ami kompenzálhatja majd az idei nehézségeket.

 

image
Solid Edge Friss Diplomásoknak program

 

A Siemens Digital Industries Software-rel sikerült egy egyedülálló lehetőséget kidolgozni, amely előnyös helyzetbe hozza a frissen végzett mérnököket.
A Solid Edge Friss Diplomásoknak program keretében a frissen lediplomázott hallgatók egy évre INGYENESEN ipari Siemens Solid Edge szoftvercsomaghoz juthatnak, amellyel munkavállalóként vagy vállalkozóként dolgozhatnak. A mérnökök ezzel a lehetőséggel könnyebben találhatnak maguknak munkahelyet vagy indíthatnak vállalkozást. Az egyetemek a diploma mellé még egy jól ismert tervezőszoftvert is adhatnak az a frissen végzett mérnököknek.

Hiszünk abban, hogy ez a program népszerű és sokan igénybe fogják venni. Itt sincs semmilyen apróbetűs rész, csupán egy friss diploma és egy könnyen és megszerezhető Solid Edge vizsga kell hozzá.

Használd ki a lehetőséget Te is!

További információ:

Solid Edge Friss Diplomásoknak – EPLM

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »

Archívum