Az Enterprise Group PLM Üzletágának sikere a Ruget Magyarország Kft-nél

A Ruget Magyarország Kft. 2006 óta dolgozik a Radan, 2010 óta pedig a Solid Edge szoftverrel, melyek könnyű és gyors kezelhetőségüknek köszönhetően nagyban támogatják a cég munkáját. A cég fő profilja a lemezalakítás, lemeztermékek gyártása és készre gyártása.
http://www.groupe-ruget.hu/
http://enterprisegroup.hu/plm
http://support.eplm.hu/default.aspx

A közelmúltban az Enterprise Group PLM Üzletágának két sikertörténetét örökítettük meg. Ebben a cikkünkben a nagykanizsai Ruget-Magyarország Kft-t, hamarosan érkező cikkünkben pedig az ország másik végén levő debreceni FarmGÉP Kft-t mutatjuk be.

Nagykanizsán található a Ruget-Groupe magyarországi gyára, melyet a hazai leányvállalat, a Ruget-Magyarország Kft. koordinál és üzemeltet 2003 óta. Csapatunk a helyszínen készített interjút Pete Balázsértékesítési vezetővel és Matola Richárd CNC-programozóval. Melkovics Péter, az Enterprise Group PLM Üzletágának Solid Edge értékesítő mérnöke is nyilatkozott kameránk előtt, a vele készített interjút egy későbbi cikkünkben mutatjuk majd be.

A Ruget-Csoport magyarországi gyárának fő profilja a lemezalakítás. Több stancológéppel, egy lézervágó berendezéssel, számos élhajlító géppel, porfestő műhellyel és egyéb lemezalakítási munkálatokat segítő berendezésekkel rendelkeznek. Elsősorban elektromos kapcsolószekrényeket, illetve szerverszekrényeketkészítenek, de igyekszenek belépni az autóipari gyártás területére is. A termelést 5000 négyzetméteren valósítják meg 150-185 dolgozóval 2-3 műszakos munkarenddel.

A Ruget-Magyarország Kft. a Vero Software cég Radan nevű lemezalakító programját használja a gyártás-előkészítéshez illetve a lézer- és stancoló gépek programozására már 2006 óta. Erről a szoftverről már többször is írtunk korábban, számos alkalmazást egyszerűsít le könnyen kezelhető és jól átlátható kezelőfelületével. A szoftver 2009 óta magyar nyelvű kezelőfelülettel és terméktámogatással is elérhető, ami nagy segítséget és könnyű problémamegoldást jelent a hazai szakemberek számára. A szoftver nem csupán a mérnöki területek segítésére képes a könnyen és gyorsan optimalizálható lemezkiosztásokkal és mixelésekkel, hanem az árajánlatok elkészítésben is segíti a cég munkatársait.

Mivel a cég jelentős mértékű bérgyártással is foglalkozik, a mérnökök sokszor kapnak 3D-s modelleket. A Solid Edge ST5 szoftverrel ezeket az alkatrészeket könnyen be tudják importálni; adott esetben a modell módosítására, a méretek megváltoztatására is képesek. Emellett a Solid Edge ST5 hasznos megoldásnak bizonyul a gyártási utasítások, a terítékek valamint az árajánlatok elkészítésében is.

Az Enterprise Group PLM Üzletága folyamatos magyar nyelvű terméktámogatással támogatja és biztosítja azt, hogy ügyfelei – így a Ruget-Magyarország Kft. is – zavartalanul dolgozhasson. A magasan kvalifikált szoftverek segítik a mérnököket, hogy magára a munkafolyamatra, és ne a tervezési eljárások megvalósítására fordíthassák figyelmüket.

Forrás: https://www.cnc.hu/2013/01/az-enterprise-group-plm-uzletaganak-sikere-a-ruget-magyarorszag-kft-nel

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum