Esettanulmányok

Az Enterprise Group PLM Üzletágának sikere a Ruget Magyarország Kft-nél

A Ruget Magyarország Kft. 2006 óta dolgozik a Radan, 2010 óta pedig a Solid Edge szoftverrel, melyek könnyű és gyors kezelhetőségüknek köszönhetően nagyban támogatják a cég munkáját. A cég fő profilja a lemezalakítás, lemeztermékek gyártása és készre gyártása.
http://www.groupe-ruget.hu/
http://enterprisegroup.hu/plm
http://support.eplm.hu/default.aspx

A közelmúltban az Enterprise Group PLM Üzletágának két sikertörténetét örökítettük meg. Ebben a cikkünkben a nagykanizsai Ruget-Magyarország Kft-t, hamarosan érkező cikkünkben pedig az ország másik végén levő debreceni FarmGÉP Kft-t mutatjuk be.

Nagykanizsán található a Ruget-Groupe magyarországi gyára, melyet a hazai leányvállalat, a Ruget-Magyarország Kft. koordinál és üzemeltet 2003 óta. Csapatunk a helyszínen készített interjút Pete Balázsértékesítési vezetővel és Matola Richárd CNC-programozóval. Melkovics Péter, az Enterprise Group PLM Üzletágának Solid Edge értékesítő mérnöke is nyilatkozott kameránk előtt, a vele készített interjút egy későbbi cikkünkben mutatjuk majd be.

A Ruget-Csoport magyarországi gyárának fő profilja a lemezalakítás. Több stancológéppel, egy lézervágó berendezéssel, számos élhajlító géppel, porfestő műhellyel és egyéb lemezalakítási munkálatokat segítő berendezésekkel rendelkeznek. Elsősorban elektromos kapcsolószekrényeket, illetve szerverszekrényeketkészítenek, de igyekszenek belépni az autóipari gyártás területére is. A termelést 5000 négyzetméteren valósítják meg 150-185 dolgozóval 2-3 műszakos munkarenddel.

A Ruget-Magyarország Kft. a Vero Software cég Radan nevű lemezalakító programját használja a gyártás-előkészítéshez illetve a lézer- és stancoló gépek programozására már 2006 óta. Erről a szoftverről már többször is írtunk korábban, számos alkalmazást egyszerűsít le könnyen kezelhető és jól átlátható kezelőfelületével. A szoftver 2009 óta magyar nyelvű kezelőfelülettel és terméktámogatással is elérhető, ami nagy segítséget és könnyű problémamegoldást jelent a hazai szakemberek számára. A szoftver nem csupán a mérnöki területek segítésére képes a könnyen és gyorsan optimalizálható lemezkiosztásokkal és mixelésekkel, hanem az árajánlatok elkészítésben is segíti a cég munkatársait.

Mivel a cég jelentős mértékű bérgyártással is foglalkozik, a mérnökök sokszor kapnak 3D-s modelleket. A Solid Edge ST5 szoftverrel ezeket az alkatrészeket könnyen be tudják importálni; adott esetben a modell módosítására, a méretek megváltoztatására is képesek. Emellett a Solid Edge ST5 hasznos megoldásnak bizonyul a gyártási utasítások, a terítékek valamint az árajánlatok elkészítésében is.

Az Enterprise Group PLM Üzletága folyamatos magyar nyelvű terméktámogatással támogatja és biztosítja azt, hogy ügyfelei – így a Ruget-Magyarország Kft. is – zavartalanul dolgozhasson. A magasan kvalifikált szoftverek segítik a mérnököket, hogy magára a munkafolyamatra, és ne a tervezési eljárások megvalósítására fordíthassák figyelmüket.

Forrás: https://www.cnc.hu/2013/01/az-enterprise-group-plm-uzletaganak-sikere-a-ruget-magyarorszag-kft-nel

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »

Új hozzászólások

    Archívum