OKTATÁSI MENTOR PROGRAM – Solid Edge-t, Edgecam-et, Alphacam-et minden iskolába

Az Enterprise Group – PLM üzletágánál hiszünk abban, hogy az oktatásba pénzt, időt és energiát kell fektetni, mert akkor a jövőnkbe fektetünk, amely meg fogja hozni gyümölcsét. Üzletágunk komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalás intézményét is, így elkötelezettek vagyunk, hogy a magunk és beszállítóink (Siemens DI Software és HEXAGON MI) jövőbe mutató megoldásait az oktatási intézményekhez eljuttassuk hozzájárulva a jövő generációjának formálódásához.

A digitális átalakulás nem csak az ipar szereplőinek hatalmas lehetőség és kihívás, hanem az oktatási intézmények számára is. Talán a COVID-19-es vírus okozta felfordulás is hozzájárul, hogy digitális alapokra kell helyezni az oktatást ott ahol lehet. A mai fiatalok nagyon fogékonyak erre, őket nehéz már leültetni egy könyv mellé, hogy itt és most azonnal magold be a vas – szén állapotábrát, pedig ez nagyon fontos, mondhatni az anyagtudomány 1×1-e. Akkor más utat kell vállasztanunk, ez pedig a számítógépes világ, a digitális lét lehet, hisz amúgy is ebben élnek a telefonjaikon keresztül.

A Siemens DI Software és a HEXAGON MI, mint a világ meghatározó szoftverfejlesztői a tervező (CAD) és megmunkáló (CAM) alkalmazásaikon keresztül évtizedek óta bizonyítanak az iparban, segítik annak fejlődését, digitalizációját. Ezért hisszük, hogy a Siemens Solid Edge, a HEXAGON EDGECAM és a HEXAGON ALPHACAM oktatási tantervbe való illesztésével az iskola vonzó, az oktató naprakész, a diák pedig jobban képzett, a munkaerő piacon értékesebb lesz.

Az Enterprise Group – PLM üzletágánál kialakítottuk az Oktatási Mentor Programunkat az oktatási intézmények számára, amelynek bemutatására ezen meghívón keresztül szeretnénk meginvitálni Önt:

SIEMENS SOLID EDGE ÉS HEXAGON EDGECAM OKTATÁSI TANMENETBE ILLESZTÉSE

2020.04.21 / 10:00-11:30

clip_image002

 

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Az Enterprise Group PLM üzletága, mint a Siemens DI Software és Hexagon MI hazai partnere – webinart szervez műszaki, középfokú intézmények részére, ahol bemutatja Oktatási Mentor Programját.

Célunk, hogy az átalakulóban lévő műszaki oktatásban támpontot adjunk, együttműködési lehetőséget biztosítsunk az intézményeknek, hozzájárulva az ipar számára releváns és korszerű technológiákat ismerő hallgatók képzéséhez.
Az intézmények képviselői megismerhetik a Mentor Programunk részleteit és betekintést kaphatnak, hogy más iskolák milyen módszerekkel vezették be oktatásukba a Siemens DIS és a Hexagon MI alkalmazásait.

A webinar végén biztosítunk időt és lehetőséget a kérdésekre, illetve beszélgetésre is.
Az alábbi gombra kattintva juthat el a regisztrációs felületre, valamint a webinar részletes programját is megtekintheti.

Kattintson webinar programért és a regisztráljon az eseményre!

„Tapasztalataink alapján az oktatási intézmények olyan megoldásokat keresnek, amelyek magyar nyelvűek, könnyen tanulhatók és az iparban széleskörűen elterjedtek. Ezért hoztuk létre az Enterprise Group – Mentor programunkat, amelynek része a Solid Edge (CAD), Edgecam (CAM) és Alphacam (CAM) megoldásainkra épülő tudás megszerzése, illetve folyamatos bővítése.” Szűcs Imre – Ügyféltámogatási vezető, Mentor program felelős.


Üdvözlettel:

Enterprise Group – PLM csapat

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum