Siemens NX és a feladatra fordított idő


A Siemens NX szoftvere idén is komoly fejlesztések tárházát hozta el nekünk, amivel nemcsak az életünket teszi kényelmesebbé, hanem a feladatra fordított időt is befolyásolni tudja!

Miért fontos ez nekünk?

Az idő határoz meg mindent az iparban. Elnyerjük-e a munkát vagy sem. Elvégezzük-e a ránk bízott feladatot időre vagy sem. Folyamatosan versenyt futunk a versenytársakkal és az idővel. Az egyre zsugorodó költségkeretről nem is beszélve. Ezért, mindig is luxusnak tartottam azt, hogy ne foglalkozzunk az olyan irányú fejlődéssel, amivel időt spórolhatunk.

Néha elég egy jó ötlet, amivel időt nyerhetünk a gyártásban. Néha az is kevés, hogy nekünk van a leggyorsabb gépünk.

Hogyan tudja befolyásolni a feladatra fordított időt?

Egy nap mindenkinek 24 órából áll, ezt kell legjobban kihasználnunk. Megismerve azokat a megoldásokat, amiket az NX számunkra nyújthat, akkor megdöbbentően sok időt spórolhatunk a tervezési fázistól a CMM mérésig. Így költségeinket minimalizálhatjuk és az egy óra alatt elvégezhető munkát maximalizálhatjuk.

Néhány olyan alapvető fogalom, ami a Siemens NX szoftvert a piac egyik vezető CAD-CAM-CMM szoftverévé teszi:

Az NX-ben olyan eszközök állnak rendelkezésünkre, amivel gyorsan tudunk a napi kihívásra válaszolni!

Vagy akár olyan sűrűn előforduló összetett feladatokra, amik csak az időt veszi el tőlünk, MACRO-t tudunk készíteni, hogy több lépést egyetlen gombnyomásra el tudjunk végezni!

A több, mint 40 éves tapasztalatból összeállított Moduláris szoftvercsomagok, melyeket a Siemens szakértő csapata állított össze!

X-Form parancs a szerszám tervezésben

Nagyon egyszerűen és hatékonyan dönthetünk be felületet a fent említett eszközzel.

Move parancs az NX-ben

Nagy fejlődésen ment át a move parancs is. A videóban is jól látszik, hogy még összetett felületek mozgatásával is kitűnően megbirkózik. Így hasznos időt spórolhatunk a rádiuszok újra rajzolásán.

Nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, de azt bizton állíthatom, hogy egyre nagyobb hatékonyságot fog követelni a világ mindenkitől.

Ezért, ha érdekelnek az NX-ben rejlő lehetőségek, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy kövesd munkáinkat az alábbi linkeken.

EPLM NX YouTube csatorna

PLM NX Facebook csatorna

Kellemes időtöltést Kívánok!

2011 nyarán szerszámtervező tanoncként találkozott először az NX tervezőszoftverrel. Fejlődése során egyre bonyolultabb lemezalakító szerszámok tervezésével bízták meg, ahol nem csak a kreativitását élhette ki, hanem elsajátíthatta az NX szerszámtervezői modult és a felületmodellezési eljárásokat is. Munkája során több CAD szoftverrel találkozott, de mindig hamar visszatalált a Siemens megoldásaihoz, mert számára ezek az eszközök tudták leginkább egyszerűsíteni és gyorsítani a napi szintű feladatmegoldásait. 2020 év végén csatlakozott az Enterprise Group csapatához, hogy minél több szakembernek és vállalkozásnak segítse a munkáját, illetve versenyképességét növelni tudja piacán és így felkészülten nézzen szembe az elkövetkezendő idők kihívásaival.

A szerző további cikkei »

Archívum