BREAKING NEWS!!! – Országos Solid Edge és EDGECAM verseny információk

Az elmúlt hónapokban nagy odafigyeléssel elkezdtük szervezni az idei, immár IX. országos Solid Edge és EDGECAM versenyt, amely nagyon népszerű a diákok körében. Tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hisz a pandémiás helyzet megnehezíti a kommunikációt. Ennek kellően óvatosnak kell(ett) lennünk a részletek kidolgozásában, hisz az egészség a legfontosabb. Az elmúlt évben azzal köszöntünk el, hogy találkozzunk jövőre a versenyen, lehetőleg személyesen.

Solid Edge és EDGECAM verseny részletek

Mindig a postás van a legrosszabb helyzetben már nem csak azért, mert ugatják a kutyák, hanem azért is, hogy ő hozza a rossz hírt. Nem kell megijedni, a verseny meg lesz tartva az eredeti kiírásnak megfelelően, nevezni április 05-ig lehet, míg a döntő április 16-án kerül lebonyolításra. A húsvét hétfőt is fel lehet használni, hogy a legjobb pályamunkák készüljenek el CAD és CAM kategóriákban egyaránt.

A döntőt pedig a tavalyihoz hasonlóan online formában fogjuk megtartani, miután a vírushelyzet és a kormányzati intézkedések sem teszik lehetővé a személyes részvételt.

Solid Edge verseny

Mindenkinek az egészsége a legfontosabb, így ezt kellett szem előtt tartanunk. Figyelembe vettük azt is, hogy a tavalyi lebonyolítás zökkenőmentesen és a visszajelzések alapján jól lezajlott. Tehát nincs más hátra, mint pályázni a versenyre és a legjobb 20 Solid Edge és 10 EDGECAM pályamunkát beküldő versenyző meghívást kap az országos online döntőre. Ennek pontos technikai részleteit április 05-e után hozzuk nyilvánosságra egybekötve a döntősök és a felkészítő tanárok tájékoztatásával.

Azt látjuk, hogy elszántak vagytok, hisz már érkeztek be pályamunkák, amelyek magas színvonalat képviselnek.

A verseny támogatói

A verseny fejlődik és nem csak azért, mert mindig a legújabb szoftververziókban mérhetik össze a tudásukat a versenyzők, hanem azért is mert a támogatók névsora is folyamatosan bővül. Magyar családi vállalkozások mellett közép- és nagyvállalatok is látnak fantáziát a rendezvény támogatásában, hisznek a fiatalok jövőjében és bíznak abban, hogy egyszer majd náluk fognak dolgozni.

 

Köszönjük támogatóink társadalmi szerepvállalását:

3D Connexion – www.3dconnexion.com

Barabás Mérnökiroda Kft. – www.bmikft.hu

BPW Hungária kft. – www.bpw-hungaria.hu

DELTA-TECH GROUP – www.deltatech.hu

HEXAGON MI – www.hexagonmi.com

Melior Laser Kft. – www.meliorlaser.hu

NCT Akadémia Kft. – www.nctakademia.hu

SCHOTT Hungary Kft. – www.schott.com

SIEMENS Zrt – www.siemens.com

Tometh Fémtechnika Kft. – www.tometh.hu

 

Fiataloké a jövő, így nekünk és támogatóinknak fontos az ilyen versenyek megrendezése! Várjuk a nevezéseket!

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum