Solid Edge – Geometriai szabályok használata

Az Enterprise Group – PLM üzletága által üzemeltetett support.eplm.hu ügyféltámogatási weboldal 100+ tudásbázis videót tartalmaz, amelyek segítségével felhasználóink képezhetik magukat. Most úgy döntöttünk, hogy a nyári hónapokra való tekintettel és a (tudás)szomj enyhítésére minden héten megosztunk veletek egy hasznos videót, amelynek ismerete hozzájárulhat a hatékonyság növekedéséhez és a szoftverismeret bővítéséhez.

A jelenség:
A magyarországi felhasználók sokkal nagyobb százalékban használják a Szinkronmodellezési technológiát, mint az általában, de ez nem meglepő. Aki folyamataiban hagyományos modellezésről tér át Szikronra, az nehezebben tudja elfogadni az „új” modellezési technológia sajátosságait, mert ragaszkodik a régi kötöttségéhez. Azon felhasználok, akik nyitottabbak az újra, és az alkalmazhatóság területe is megengedi azok hamarabb állnak át vagy használják vegyesen az adott modelleken. Az első problémát az jelenti, hogy nem annyira értik meg a Geometriai szabályokat.

A megoldás:
Ez a videó betekintést ad, hogy melyek a Geometriai szabályok használatának főbb szempontja Szinkronmodellezésben és párhozamot állít a Hagyományos modellezés vázlat környezetében található 2d-s vázlatkényszerekkel.

Végkövetkeztetés:
Miután mindenki ismeri a 2d-s vázlatkényszereket, innentől egyszerűbben meg lehet tanulni a Geometriai szabályok alkalmazását is, ami sokkal nagyobb rugalmasságot nyújt a felhasználóknak. Olyan ez, mint amikor ismerjük a betűket (2d-s vázlatkényszerek), de még nem tudjuk összeolvasni őket szavakká (Geometriai szabályok), aki ezt megtanulja, az fél lábbal már ismeri a Szinkronmodellezést!

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »