Blog

Solid Edge – Miért használjunk Egyszerűsített szerelést?

Az Enterprise Group – PLM üzletága által üzemeltetett support.eplm.hu ügyféltámogatási weboldal 100+ tudásbázis videót tartalmaz, amelyek segítségével felhasználóink képezhetik magukat. Most úgy döntöttünk, hogy a nyári hónapokra való tekintettel és a (tudás)szomj enyhítésére minden héten megosztunk veletek egy hasznos videót, amelynek ismerete hozzájárulhat a hatékonyság növekedéséhez és a szoftverismeret bővítéséhez.

A jelenség:
Ami alkatrész szinten Egyszerűsített alkatrész, az szerelés szinten Egyszerűsített szerelés. Hatalmas szerelések együttes megjelenítése nehézségeket okozhat, ha teljes részletességgel szeretnénk azt megtenni a tervezés közben. Miután egyszerre egy szerelésen belül csak néhány alkatrésszel, szereléssel dolgozunk így a többit egyszerűsítve is megjeleníthetjük. A felhasználóink többször felteszik a kérdést, hogy mi a legegyszerűbb módja annak, hogy egy nagy szerelést „lecsupaszítva” ábrázoljunk, csak a csatlakozó alkatrészek legyenek részletesek annak érdekében, hogy a partnernek odaadva hozzá lehessen tervezni más berendezéseket?

A megoldás:
Az Egyszerűsített szereléseket nagyon sok területen tudjuk használni. A részlet gazdag szerelést megjelenítés szempontjából kicserélhetjük egy általunk előállított szükséges és elégséges részletességű egyszerűsített változatúra, amely alapján újabb berendezéseket építhetünk. Az egyszerűsített szerelés kimenthető egy alkatrészként, amit továbbadhatunk a valós tervadatok védelme mellett, de akár felhasználhatjuk rajz készítéséhez is.

Végkövetkeztetés:
Azok számára, akik nagy szerelésekkel dolgoznak ezt a funkciót célszerű használni. Nagy előnye még hogy összeszerelésnél is lekérhető azonnal az egyszerűsített szerelés, így sokkal egyszerűbben lehet beszerelni az „alszereléseket” is.

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »

Új hozzászólások

    Archívum