Solid Edge termékadat-kezelés – Munkafolyamatok kezelése

Ebben a cikkben szeretnénk nektek bemutatni azt, hogy miként tudjátok kezelni a Solid Edge tervezési munkafolyamataitokat. Miről is van szó konkrétan?

Ahol több tervező dolgozik, ott nyilván szét kell osztani a feladatokat a tervezők között. A legelső és legegyértelműbb a tervezési vagy modellezési feladat, ezt követi a modellből készült műhelyrajz ellenőrzése, majd az ellenőrzés eredményeképp egy jóváhagyási feladat, amely eljuttatja a műhelyrajzot a megmunkáló gépek mellé.

“…nincs papíralapú egyeztetés és személyes konzultáció, csupán pár kattintás a Solid Edgeben, illetve a levelesládátokban…”

Ha a Solid Edge termékadat-kezelési megoldások egyikét választjátok, ezeket a feladatokat egy munkafolyamatba tudjátok sűríteni, amelyet közvetlenül a Solid Edgeből érhettek el. Tehát nincs papíralapú egyeztetés és személyes konzultáció, csupán pár kattintás a Solid Edgeben, illetve a levelesládátokban.

2steprelease

Tudniillik, ezeknél a munkafolyamatoknál értesítést kaphattok e-mail formájában. Miről? Hol tart éppen a munkafolyamat, mikor következik a Te feladatod, mi a határidő, hol tudod lezárni, hogyan tudod ezt elérni a leggyorsabban, stb.

Itthon ez az integrált módszer még mondhatni gyerekcipőben jár, viszont szeretett hazánkon kívül (főleg a nyugati országokban) előszeretettel használják a tervezők/tervezői csapatok már több éve. Ha szeretnétek erről többet megtudni keressetek minket bátran, illetve ha az angol nyelvterületen jártasak vagytok, akkor akár innen is informálódhattok:

Archívum