SOLID EDGE (ÖN)KÉPZÉS VIDÁMAN

Blog

SOLID EDGE (ÖN)KÉPZÉS VIDÁMAN

Az Enterprise Group – PLM üzletága a megalakulásától kezdve nagy hangsúlyt fektet, hogy a lehető legjobb képzést nyújtsa ügyfeleinek és mindezt ne unalmasan tegye. Hiszünk benne, hogy a tananyagot jó légkörben és hangulatban sokkal jobb hatásfokkal lehet elsajátítani, mintha csak a száraz tényekre és funkciókra koncentrálnánk.

Minden évben megjelenik egy-egy újabb Solid Edge verzió, amely felhasználó centrikusan van fejlesztve, így a telepítést követően azonnal lehet használni az belefejlesztett, új funkciókat. A tapasztalat az, hogy az implementálás egyszerűbb, ha előtte az úgynevezett Solid Edge STX Újdonságok konzultáción részt vesznek a partnereink, ahol a főbb funkciókat közösen átnézzük vezetett gyakorlatokon keresztül. A résztvevők kapnak egy Újdonságok DVD-t is, – amin magyar nyelvű videók találhatóak példafájlokkal – ami felöleli az egész új verziót. Ez így volt a Solid Edge ST9 esetében is, amit egy kis játékkal igyekeztünk érdekesebbé tenni. A konzultáción kihangsúlyoztuk, hogy mindenféleképpen ajánlatos átnézni a DVD-t is, mert olyan információk vannak rajta, amelyek nem hangoztak el, igyekeztünk sugallni valamit…

Mi volt a Solid Edge DVD-n?

Egy kis játék, hogy az első három jelentkező, aki megnézte a DVD-n lévő oktató videókat és rátalált az egyikbe elrejtett információra, azok kapnak egy-egy üveg finom Bella Portugieser-t egyenesen Villányból.

bella_port

Bátorkodtunk bort felajánlani, hiszen az orvosok is ajánlják egy pohár minőségi vörösbor elfogyasztását naponta, ami azt átlag emberre is jó hatással van, nemhogy a megfáradt mérnökre, Solid Edge felhasználóra. 🙂

Melyik videóban volt a játék?

Most leleplezem a videót, amelyből nagyon sokat lehetett (volna) tanulni (is). Ebben a videóban a Komponensek duplikálását mutatjuk be, ami segít az alkatrészeket, alszereléseket újabb és újabb pozícióba elhelyezni egy szerelésen belül hozzáigazítva a blokkokhoz. A blokkokat létrehozhatjuk az alkatrészek vázlataiban vagy beilleszthetjük más fájlból, ami lehet műhelyrajz, alkatrész vagy szerelés egyaránt. A blokkokhoz kötötten a duplikált alkatrészek irányultsága megegyezik a blokkok pozíciójával, amennyiben a blokkokat elmozdítjuk a helyükről, akkor a hozzájuk kötődő modellek is elmozdulnak és felveszik az új helyzetüket. Ha egy új blokkot helyezünk el a már meglévőek mellé, akkor a definíció szerkesztésén keresztül az alapján is duplikálhatóak a modellek.

Ezt a megoldást nagyon jól lehet használni elrendezés tervek (layout) készítéséhez, amellyel először csak az egyes pozíciókat adjuk meg, majd utána a valós modelleket helyezzük el. A blokkok alkatrész szinten alakelemek mintázására is használhatók.

Nem csak a “száraz” tudás miatt érdemes megnézni a videókat… Ez most bebizonyosodott és tartani fogunk a Solid Edge ST10-ből is ilyen konzultációkat!

Új hozzászólások

Archívum