Solid Edge termékadat-kezelés – Mi a PDM jelentése?

A gépészeti 3D-s tervezés egyik alapvető, mégis kevésbé ismert része a PDM. Mit is értünk a PDM kifejezés alatt? Ez az angol kifejezésből eredő rövidítés, amely Product Data Managementet jelent, magyarul a termelésben lévő alkatrészek adatait valamilyen rendezett, átlátható formában kezelhetjük. De ez nem csupán alkatrészekre igaz, ez nagyon fontos. Komplett szereléseket, projekteket tudunk egy helyről menedzselni, illetve a tervezési feladatokat szétosztani.

“…idő- és költséghatékonyság.”

Ezeken felül az egész céges infrastruktúrát is ezen rendszerek köré lehet építeni, kezdve az árajánlatok, megrendelések kezelésétől egészen a tervezői csapatok munkafolyamatainak szétosztásáig. Van lehetőség ERP (vállalatirányítási rendszer) rendszerekhez való csatoláshoz is, tehát elmondható, hogy nagyon sokoldalú rendszerről beszélünk. Amely viszont talán a legfontosabb, és végeredményben ez hoz hasznot hosszú távon a cégeknek, az az idő- és költséghatékonyság.

874011088-time-is-money-deadline-holograma-retraso

Egy ilyen rendszer bevezetése megfontolandó akár kisebb vállalkozások esetében is, mivel 1-2 tervezőnél is előfordulhatnak olyan esetek, amelyek több órányi plusz munkát eredményeznek. Ezek a holtidők gyakorlatilag megszüntethetők, ezzel felgyorsítva a tervezési és egyéb más folyamatokat.

Ha a fent említettek alapján megoldást keresel a nap-mint-nap előforduló adatkezelési problémáidra, tekintsd meg korábbi bejegyzéseinket, amelyek ugyanebben a témában nyújtanak információt.

Archívum