Solid Edge termékadat-kezelés – Termékstruktúra változás kezelése

Sokszor előfordulhat, hogy a még le nem gyártott alkatrészeken valamit utólag módosítani kell, egy új revíziót kell létrehoznunk, majd végrehajtani a szükséges tervezési lépéseket. Az ilyen változtatásokat érdemes rögzíteni nem csak a modellen, hanem elektronikus formában (vagy papír alapon) is, hogy későbbi referenciaként azok meglegyenek, és vissza lehessen követni a tervezési folyamatot.

Ezekről a lépésekről legtöbb esetben a részleg vezetők döntenek, így a tervező mérnököknek egy változtatási kérelmet kell benyújtaniuk, amit a vezető tervező jóváhagy és később egy változtatási utasítást (tervezési feladatot) készít.

ecr

Solid Edge termékadat-kezeléssel egy ilyen adminisztrációs folyamatot is könnyen végrehajthatunk.
A változtatási kérelmek (a képen ECRs) jóváhagyásáról a vezető tervező azonnali információt oszthat meg a tervező mérnök kollégákkal, akár e-mail formájában is. Így mindenki számára egyértelmű, hogy mely alkatrészből vagy szerelésből kell majd új revíziót készíteni. Viszont csak akkor indulhat a munka a tervezők számára, hogyha a változtatási utasítást vagy feladatot (a képen ECOs) a részleg vezető létrehozta.

ecr3

Ezzel a módszerrel skálázható a cégen belüli  “tervezési etikett”, magyarul egy rendezett formát kölcsönözhetünk a tervezési módosítások rögzítésének, archiválásának. Sokkal egyszerűbb és kezelhetőbbé válik a termékek életciklusa.

Archívum