Visszatekintés az Országos Solid Edge verseny 2016-ra

Az Enterprise Group – PLM üzletága (Budapest) évek óta megrendezi az Országos Solid Edge Versenyt középfokú tanulmányokat folytató hallgatók részére.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett rendezvény döntőjére is azok a hallgatók nyertek meghívást, akik az előselejtezőben a legjobb pályamunkákat küldték be. A helyszín ezúttal is az NCT Akadémia Fogarasi úti oktatóbázisa volt, ahol minden a versenyzők rendelkezésére állt, hogy legjobbjukat nyújtsák.

A hivatalos megnyitó után mindenki elfoglalta a helyét a megfelelő teremben – mivel párhuzamosan zajlott az Edgecam verseny is -, míg a felkészítő tanárok az előtérben várakoztak, hogy diákjaik a lehető legjobbjukat nyújtsák és fényesítsék a képviselt iskola hírnevét. A feladatsor kiadása után 180 perc állt a hallgatok rendelkezésére, hogy meggyőzzék tudásukkal a versenyt kiíró Enterprise PLM szakembereit. A verseny alatt minden eszközt (súgó, internet, stb…) lehetett használni, hogy az életszerű példák megoldása a lehető legkönnyebben menjen. Miközben a diákok dolgoztak, addig a tanárok is átnézték a feladatokat és egyöntetű véleményük az volt, hogy ez az elmúlt év legnehezebb feladatsora, de nem lehetetlen megoldani. A megoldásra szánt idő letelte után a hallgatók megebédeltek, majd a SECO-Tools Kft. által tartott szakmai bemutatón megismerkedhettek a legprecízebb forgácsoló szerszámokkal “éles” megmunkálás közben egy NCT gépen.

Mindez alatt a feladatok kijavítása és elbírálása megtörtént, amit az ünnepélyes eredmény kihirdetés követett:

I. helyezett – Molnár Ákos – Beszédes József MMIK (Magyarkanizsa)
II. helyezett – Kinka Árpád – Beszédes József MMIK (Magyarkanizsa)
III. helyezett – Hejberger Konrád – Beszédes József MMIK (Magyarkanizsa)

Szakmai különdíj:
Wiszthaller Bence – Energetikai Szakközépiskola és Kollégium (Paks)

Az Enterprise Group – PLM üzletágának nevében ezáltal is gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítő tanárnak. Mind a díjazottak, mind a döntőbe jutottak  értékes díjakkal mehettek haza, de azt gondoljuk, hogy szakmailag is sokat kaptak, amit igazolnak a pozitív visszajelzések.

Gratulálunk, köszönjük és jövőre folytatjuk!

Enterprise Group – PLM üzletág

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »

Archívum