Beszámoló a MACH-TECH/Ipar Napjai 2022 kiállításról

Lezárult a legnagyobb hazai üzleti/ipari találkozó, a Mach-Tech és Ipar Napjai 2022 kiállítás, amelynek egyik kiemelt témája az ipari robotizáció volt.
A kétéves kényszerű kihagyás után az Enterprise Group idén 10 éves PLM üzletága is örömmel jelent meg újra az eseményen, hogy személyesen találkozhassunk partnereinkkel, ügyfeleinkkel és valamennyi látogatóval, aki érdeklődik az iparban zajló kihívásokat célzó megoldások és a digitalizáció iránt. CAD, CAM, PLM megoldásaink kulcsfontosságú szerepet töltenek be a komplex tervezési és gyártáselőkészítési munka folyamatainak egyszerűsítésében, ezeknek köszönhetőn javul az előállított termékek minősége és a csökkennek a gyártási költségek.

Ilyen megoldásokat mutattunk be a kiállítás alatt az általunk képviselt két gyártó, a Siemens Digital Industries Software és a Hexagon Manufacturing Intelligence, széles termékportfóliójából elsősorban a géptervezés , és általános gépgyártás területén dolgozó érdeklődők számára. A kérdéskörök igen széles skálán mozogtak: lemeztechnológi területén a gyártáshelyes modellezés, hatékony táblakiosztás és a gépfüggetlen programozási megoldások iránt is érdeklődtek a látogatók.  A forgácsolás területén is számos igény érkezett CAM megoldásra olyan látogatóktól, akik mostanában szereztek be megmunkálógépet, vagy még éppen csak tervezik annak beszerzését. A különböző telephelyről vagy akár távoli munkavégzésből is elérhető mérnöki csapatmunka megoldások vagy a reverse engineering nyújtotta lehetőségek szintén a kérdések fókuszában álltak. Ezen felül a kiállítás remek lehetőséget nyújtott partnerkapcsolataink erősítésére is.

A robotizáció térnyerését maga a kiállítás is jól prezentálta, saját termékkínálatunkban is megtalálhatók mind a pozicionálási mozgásokat végző anyagmozgató és szerelő műveletekre mind a kötöttpályás műveletekhez ajánlott robotprogramozási és szimulációs alkalmazások. A programozási megoldások tartalmazzák többek között a robotmozgás szimulációját, ütközésvizsgálatot, offline programozást vagy akár a pályagenerálási funkciókat. Az alkalmazások előnyei például, hogy számos népszerű robottípust támogatnak továbbá a folyamatvizsgálatok során előre kiszűrhetők a robotmozgásból eredő esetleges ütközések.

A négynapos kiállítás során igyekeztünk beszámolni mindazokról az ingyenes vagy kedvezményesen elérhető szoftvertermékekről is, mint például a kezdő vállalkozások támogatása, amelyeket a PLM üzletág nyújt partnerei számára az ipari digitális transzformáció programján keresztül.
A PLM üzletág műszaki képzést felkaroló Mentor programja, nagy hangsúlyt fektet a közép- és felsőoktatási intézményekkel történő együttműködésre, amelynek középpontjában a diákok és az oktatók szakmai fejlődése áll. A Mach-Tech 2022-es kiállításon nagy számban jelentek meg a szektor képviselői is, így standunkon lehetőségünk nyílott beszámolni a program előnyeiről.

Összeségében elmondhatjuk, hogy a kiállítás sikeresen zajlott le, örültünk hogy ismét személyesen vehettünk részt és köszönjük mindazon ügyfelünknek és érdeklődőknek, akik meglátogatták standunkat a kiállításon.

Archívum