CABINET VISION – FORRADALMI MEGOLDÁSOK A BÚTORIPAR RÉSZÉRE

Mai felgyorsult életünkben körbevesszük magunkat olyan eszközökkel, megoldásokkal, amelyekkel munkát és időt tudunk megspórolni. Sok olyan megoldással találkozik az ember, ami nagyban segíti a munkáját, illetve a munkájának bizonyos hányadát leveszi az ember válláról. A faipari vállalkozások nagy része is elkezdte valamilyen szinten használni a kor adta lehetőségeket, technológiákat. Sok helyen használnak CAD, CAM rendszereket esetleg kiegészítve CRM-mel és más vállalatirányítási programokkal, de a több párhuzamosan egymás mellett futtatott szoftvert, kevés helyen integrálják egyetlen rendszerbe, ezért nem tudják kihasználni teljesen a rendszer nyújtotta lehetőségeket.

A CABINET VISION bútortervező szoftver egy ilyen integrált megoldás –  kifejezetten a faipari igényekre fejlesztve.

Már a felmérés pillanatában tudjuk a CABINET VISION-t használni. A program tökéletesen kommunikál több LEICA mérőműszerrel, ezáltal már a felmérési pontokat abba a tervezőprogramba tudjuk rögzíteni, ahol később a tervezést szeretnénk elkezdeni, ezzel lecsökkentve a későbbi hibák esélyét. Lehetőség van akár valós időben kirajzoltatni a falakat, nyílászárókat, elektromos kiállásokat, vízkiállásokat, ami nagyban felgyorsítja tervezéshez szükséges előkészületeket, s minden tervezéshez szükséges információ rendelkezésre áll a munka közben. Mivel a CABINET VISION és a Leica egy cégcsoporthoz tartozik, így garantált a program és a készülék közötti biztos kommunikáció akár Wifi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül is.

Tervezéskor egy automatizált szabályrendszer segíti a tervezőkollégák munkáját. A felhasználó által felépített szabályrendszert folyamatosan figyelembe veszi a CABINET VISION, ezáltal is kiküszöbölve a téves, hibás tervezéseket. Lehetőségünk van egy projekten belül több összeszerelési módszert is alkalmazni a korpuszainkon. Így megmarad a tervezési szabadságunk, amellett, hogy az automatizált rendszer előnyeit élvezhetjük.

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor egy kész, már korábban elmentett tervet kell módosítanunk. A CABINET VISION minden módosítást valós időben lekezel és azonnal frissíti a terveket, a riportok tartalmát és a gyártáshoz szükséges programokat is.

Terveinkből egyszerűen tudjuk kigenerálni a gyártás számára szükséges dokumentumokat és programokat. Legyen szó akár műhelyrajzokról, anyaglistákról vagy a CNC megmunkáláshoz szükséges NC programokról. Mivel a CABINET VISION program alatt ALPHACAM szoftver fut ezért utólagos beavatkozás nélkül könnyedén kiküldhetjük a rendszerbe kapcsolt CNC gép számára az alkatrész-megmunkálási programokat egyenesen a CABINET VSIONből. A dokumentumok stílusa, és a NC kimenet is az egyedi igényekhez szabható, ezért nincs szükség utómunkára.

Azáltal, hogy egy programot használunk a felmérés, tervezés, gyártás-előkészítés, illetve gyártás szervezésénél, rengeteg olyan hibaforrástól és felesleg konvertálási időktől mentesítjük a vállalkozásunkat, amellyel időt, alapanyagköltséget és munkaórát tudunk megspórolni, ezáltal is növelve a cégünk hatékonyságát. A CABINET VISION moduláris rendszere garancia arra, hogy csak olyan modulokat kell megvásárolnunk, vagy bérelnünk, amelyre vállalkozásunknak ténylegesen szüksége van. További előnye a szoftvermegoldásnak, hogy a magyarországi forgalmazó, az Enterprise Group magyar nyelvű ügyféltámogatást biztosít.

További információ: https://hu.cabinetvision.com/

Értékesítő mérnök, feladata a faipari CAD-CAM megoldásaink értékesítése, támogatása. Egyetemi tanulmányai után további tudásvágytól ösztönözve olyan faipari munkahelyeken helyezkedett el, ahol a szakmai tovább fejlődés garantálva volt.  20 év szakmai múlttal a háta mögött váltott egy újabb kihívásokkal teli munkakörre, szakoktatóként folytatta pályafutását a Kozma Lajos Faipari Technikumban. Fontosnak tartotta, hogy a diákoknak ne csak a hagyományos technológiát hanem a mai elvárásoknak megfelelő CNC technológiával is megismertesse a hallgatóit. Mai napig elkötelezett, hogy a faipar szereplőivel megismertesse a kor adta fejlet tervezés és-gyártás technológiákat.

A szerző további cikkei »

Archívum