Munka (NAgy)szerelésekkel Solid Edge-ben

A webinarok keretén belül mindig igyekszünk megosztani veletek hasznos információkat és egy-egy témában kicsit mélyebben elmerülve segítséget adni munkátokhoz. Amennyiben úgy érzed, hogy van olyan téma, ami téged érint munka során vagy csak szeretnél róla többet megtudni írd meg nekünk.

 

A tervezett alkatrészek ritkán maradnak meg egymagukban, legtöbbször ezek kombinációja, maga a szerelés cél. Ahogy hízik a szerelésünk, egyre lassabbnak érezhetjük a gépet, amin dolgozunk. Ekkor kerülhet szóba, hogy Főnök, kéne egy új gép, mert ez nem bír ezzel a szereléssel. történet. Pedig az általunk összerakott szerelés nem is egy kimondottan nagy szerelés vagy mégis?!

image

 

Sokszor kapunk megkeresést, hogy ajánljunk egy gépet, ami tuti jó lesz és hiba nélkül fut rajta a Solid Edge. Ekkor mi mindig visszakérdezünk, hogy mi a cél, mire lenne használva a gép? Alkatrészeket, kis szereléseket terveznétek vele vagy egy egész gyártósort, mert ugye ez nagyon nem mindegy.

Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy kicsit segítsek nektek a gép választásban. Ha gép beszerzésén gondolkodtok az alábbi kis útmutató segítségetekre lesz.

memoria

– Memória: a kérdés jogos mennyi memóriát pakoljunk a gépbe? 8 GB alatt semmiképpen.

– Megjelenítés: Sarkalatos pont, hiszen valahogy meg kell jeleníteni a modelleket. Ami fontos a Solid Edge Open GL technológián alapuló megjelenítést használ. Mi az Nvidia Quadro sorozatát ajánljuk. A Siemens által ajánlott és támogatott kártyákat ITT találjátok.

– Processzor: Ez hajtja a Solid Edge-t is, mint sok más programot. Mégis inkább erősebb, magasabb órajelűt vegyünk mint több magosat. Ha lehet inkább itt spóroljunk és a videó kártyába fektessünk többet.

 

Természetesen nem lehet mindig új gépet venni a webinarban megnézzük, hogy ha már megvan a gép és azt nem tudjuk/akarjuk lecserélni, milyen lehetőségeink vannak, hogy gördülékenyebben fusson a munka.

A vas tehát adott, így beállításokban és modellezési trükkökkel tudjuk javítani a helyzetet. Ha nagy összeállítással dolgozunk, szinte soha nem használjuk annak minden elemét, így azokat felesleges megjeleníteni adott esetben betölteni a gép memóriájába.

De felesleges meghalni a szépség oltárán a használhatóság rovására is. Tehát, ha csilli-villi a megjelenítés az eléggé leterheli a rendszert, így ha gyengébb a géped, akkor valamiből engedni kell.

Elöljáróban ennyit részletek a videóban.

imageimage 

 

A Solid Edge ST9 szerelés szinten is rejteget remek újdonságokat, mint például a Pack&Go parancsot. Róla és a többi újdonságról többet is megtudhattok, ha eljöttök az egyik Újdonságok konzultációnkra, ahol sorra vesszük őket. Mosolygó arc

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterület: Solid Edge modellezés, rajz környezet, nagy szerelések

Szakmai életút:
Érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki szakán folytattam tanulmányaimat. Itt fogalmazódott meg bennem, hogy a gyártástechnológia az, ami hozzám a legközelebb áll, így abba az irányba szakosodtam. Az évek során gyakornokként kipróbáltam magam (győri lévén) az Audi-ban és a Rábában is. Értékes tapasztalatokkal fejeztem be gyakornokságom.

A szerző további cikkei »

Archívum