Tudásbázis videók a support oldalunkon

Ez a blogbejegyzés a hálózós blogsorozat FLOEFD-s részénél jött elő. Úgy terveztem, hogy azon belül lesz egy kitekintés a tudásbázis videóinkra, viszont a bejegyzés túl hosszú lett, így az átdolgozás során jött az ötlet, hogy legyen ez egy külön bejegyzés.

Van egy support oldalunk, ahova tippeket és trükköket, leírásokat és a telepítő állományokat készítünk. Annyi korlátozás van, hogy ehhez a hozzáférést a követéssel rendelkező ügyfeleinknek, illetve a Startup, a Frissdiplomás és az Oktatói és diák licenccel rendelkezőknek adunk (SPOILER mindjárt lesz arról szó, hogy akinek nincs követése, ő hogyan tud szemezgetni belőle). Ha valaki nem regisztrált még be és az előző felsorolásba tartozik, akkor ezt a https://enterprise-group.hu/plm/support/belepes oldalon tudja megtenni.

Regisztráció során arra kell ügyelni a megfelelő erősségű és egyedi jelszón kívül, hogy a cégnév/iskola neve beazonosítható legyen, mivel a hozzáférést a belső oldalhoz manuálisan adjuk, azaz célszerű kerülni a rövidítéseket, mert nekünk nem feltétlenül egyértelmű, hogy mit rövidít, vagy az is kerülendő, hogy „suli”, mert ebből nehezen beazonosítható az oktató intézmény vagy a cégnév…

Hogyha valaki regisztrált és az válaszemailben aktiválta is a fiókját arra kérem, hogy várjon  pár órát vagy egy napot, mivel a jogosultságok kiosztása „humán interface segítségével” megtörténik. Amennyiben van regisztrációnk és már meg is kaptuk a jogosultságokat, akkor a Termékek menün belül a következő szoftverek láthatók.

tudásbázis

Ezek a főbb szoftverek, melyekhez a tartalmainkat külön gyűjtve megtalálhatók. Amennyiben olyan szoftvert keresünk, ami beépül valahova, mint például a FLOEFD, akkor az jelenleg a Solid Edge és az NX kategórián belül található (mivel mind a szoftver futtatásához szükség van a két CAD szoftver egyikére).

Ha a Termékek fülön keresztül belemegyünk valamelyik kategóriába, akkor ott négy alkategória található, az Online bejelentés, a Tudásbázis, a leírások és a Letöltés. Minden szoftver esetén a tudásbázis videókat feltöltésük szerint sorba rendezve találjuk.

tudásbázis3

Például, ha a FLOEFD-hez kapcsolódó tudásbázis videók érdekelnek, akkor Solid Edge-en vagy NX-en belül addig kell lefelé görgetnem, amíg meg nem találom őket. Például, ha az adaptív hálózás érdekelne, akkor a videónál a tudásbázis videóhoz tartozó jelenség, annak a megoldása és a hozzá tartozó végkövetkeztetések találhatók.

tudásbázis2

Ahogy a kifényképezett oldalképen is látszódik, a jelenséghez tartozik egy videó is, melyeben a jelenség technikai megoldása látható.

Amennyiben nem célirányosan ezt a videót keresem, akkor az oldal jobb felső sarkában található a keresés mező.

tudásbázis

A mezőbe elég szavakat beírni. Például, ha az alkatrész vagy szereléscsalád érdekel és az, hogy azon belül mit tudok csinálni a családtagokkal, elég a keresőbe beírnom ezt.

tudásbázis 4

Az előző képen látható, hogy a „családtag”-ra az Alkatrész családtag betanítása beszereléshez videó is elérhető, mivel a „családtag” szó megtalálható a címben, illetve a hozzá tartozó leírásban is. A tudásbázisbejegyzés leírásában olvasható, hogy mikor hasznos ez az eset, illetve a videóban látható a funkció használta is.

A keresés parancs nem csak a bejegyzés címében keres, hanem annak a leírásában is. Például, ha „Teljes_hossz” szókapcsolatra keresek rá, akkor a Rugalmas gumiharang készítés bejegyzés az egyetlen találat.

cikk kep

Ehhez a bejegyzéshez a videó itt érhető el:

Azoknak, akiknek nincs aktív követésük, viszont szeretnének szemezgetni abból, hogy milyen újdonságok kerülnek ki az Ügyféltámogatási oldalunkra, nekik azt javaslom, hogy havonta egyszer nézzenek rá a Dr. EPLM blogbejegyzésünkre, vagy iratkozzanak fel a hírlevelünkre (support oldalon lévő regisztrációnál megtehetik). Ezt a bejegyzést, vagy a hírlevélben a hozzá tartozó szakaszt a következő képről lehet felismerni.

A Dr. EPLM bejegyzésben mindig kirakjuk az előző havi változásokat az Ügyféltámogatási oldalról, így a tudásbázis bejegyzés elkészítését követő hónapban, ott is elérhetőek a videók egy hónapig.

 

Archívum