Dr. EPLM: karbantartási csomagok, frissítések, infók

Ebben a havonta frissülő bejegyzésünkben az általunk forgalmazott és támogatott szoftverekhez megjelenő karbantartási csomagokat, frissítéseket és szerintünk fontosnak vélt információkat gyűjtjük össze. Jelenlegi állapotában ez az oldal a 2021. júliusi változásokat ismerteti.

Amennyiben régebbi verziókhoz van szüksége karbantartási csomagokra, akkor kérjük, keressen meg bennünket a következő elérhetőségek egyikén:

Solid Edge, NX

EDGECAM, RADAN, ALPHACAM


Solid Edge

Solid Edge, Solid Edge Piping Design és Simcenter FLOEFD for Solid Edge telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázisbejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon a Solid Edge és a Solid Edge Piping Design kategóriákon belül.

Solid Edge telepítő és karbantartási csomagok

Solid Edge esetében az utolsó két verzióhoz (jelen esetben SE 2020 és 2021) jelennek meg karbantartási csomagok, melyek közül elég a legutolsót letölteni, ezek tartalmazzák visszamenőlegesen is a javításokat, fejlesztéseket. Karbantartási csomagokat a Siemens a kiadás utáni 15 hónapban készít, illetve ha szükséges (pl. Windows 10 frissítés utáni kompatibilitáshoz) a 15 hónap után még 6 hónapig készíthet. Solid Edge esetén a 15 hónapos általános karbantartási időszak 2020 decemberében lejárt és 2021 júniusban fog lejárni a 6 hónapos bővített időszak, míg 2021 esetén ezek 2021 decembere és 2022 júniusa.

Aktuális karbantartási csomag Solid Edge 2020-hoz az MP13 és a Solid Edge 2021-hez az MP6. Az SE 2020 MP13 márciusában jelent meg, míg az SE 2021 MP6, júniusban.

Solid Edge tudásbázisbejegyzések

Ebben a hónapban a következő tudásbázisbejegyzések jelentek meg:

Solid Edge leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat Solid Edge-hez.

Solid Edge Piping Design

Ebben a hónapban nem érkezett új karbantartási csomag Solid Edge Modular Plant Design-hoz.

Ebben a hónapban nem frissültek a tudásbázisbejegyzéseink Solid Edge Modular Plant Design-hoz.

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési leírásokat Solid Edge Modular Plant Design-hoz.

Solid Edge Simulation, Motion és FLOEFD

A Solid Edge Simulation és Motion a Solid Edge CAD rendszerrel együtt települ, legfrissebb változatát a Solid Edge adott verziójához tartozó telepítő és karbantartási csomag tartalmazza.

Megjelenet a Simcenter FLOEFD 2021.1, mely jelenleg csak a Standalone változatban érhető el, várhatóan májusban megjelenik a Solid Edge-es és az NX-es változat is. A Simcenter FLOEFD for Solid Edge legutolsó telepíthető verziója a 2020.2 (v.5044), mely 2020. szeptemberében jelent meg Solid Edge-hez és 2020. augusztusában NX-hez.

Ebben a hónapban nem frissültek tudásbázisbejegyzések készültek szimulációs témakörben.

Kiemelt blogbejegyzés a Blog.EPLM.hu-ról

  • A DIPLOMA MELLÉ SOLID EDGE? bejegyzésünk az Enterprise Group és a Siemens közös frissdiplomás programjáról szól, melyen keresztül a frissen végzett hallgatók 1 évig ingyenesen kapnak ipari felhasználásra Solid Edge-et.
  • Az NX 1980 bejegyzésünk az NX új verzióját mutatja be.

Solid Edge (R)eloded blog

Szűcs Imre kollégánk saját blogján a Solid Edge (R)eloded-en az aktuális időszakban a következő bejegyzések jelentek meg:


NX

NX telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázisbejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az NX kategórián belül.

NX telepítő és karbantartási csomagok

Az NX 1980-hoz megjelent a 1980-as karbantartási csomag június közepén jelent meg, míg az előző verzióhoz az NX 1953-hoz a 2021 májusában kiadott 1973 az utolsó karbantartási csomag.

NX tudásbázisbejegyzések

NX-szel kapcsolatban tudásbázisbejegyzéseket ebben a hónapban nem hoztuk létre.

NX leírások

Ebben a hónapban frissültek az NX 1980 leírások.

Simcenter 3D és FLOEFD

Simcenter 3D-vel (NX Nastran) a CAD rendszerrel együtt települ, legfrissebb változatát az NX adott verziójához tartozó telepítő és karbantartási csomagja tartalmazza. Ezzel a termékkel kapcsolatban ebben a hónapban nem hoztunk létre új tudásbázisbejegyzést és leírást.

Simcenter FLOEFD for NX aktuális leírásai és tudásbázisbejegyzései azonosak a Simcenter FLOEFD for Solid Edge verzióival, viszont az legfrissebb verziója eltér a Solid Edge-es verziótól. Ez a verzió a 2021.2-es.


EDGECAM

Az EDGECAM telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázisbejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az EDGECAM kategórián belül.

EDGECAM telepítő és karbantartási csomagok

Az EDGECAM 2021.0-hoz március elején jelent meg a 2108-as karbantartási csomag, míg az EDGECAM 2020.1-hez az utolsó elérhető karbantartási csomag a 2010-es.

EDGECAM tudásbázisbejegyzések

Ebben a hónapban a következő tudásbázisbejegyzéseket hoztuk létre:

  • Saját, egyedi szerszámok létrehozása, használata az EDGECAM-ben – Molnár Judit – 2021. 03. 16.

EDGECAM leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat EDGECAM-hez.


RADAN

RADAN telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázisbejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az RADAN kategórián belül.

RADAN telepítő és karbantartási csomagok

A RADAN 2021.0-hoz március elején jelent meg a 2037-es karbantartási csomag, míg az RADAN 2020.1-hez az utolsó elérhető karbantartási csomag a 2004-es.

RADAN tudásbázisbejegyzések

RADAN-nal kapcsolatos tudásbázisbejegyzéseket ebben a hónapban nem hoztuk létre.

RADAN leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat RADAN-hoz.


ALPHACAM

ALPHACAM telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázisbejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az ALPHACAM kategórián belül.

ALPHACAM karbantartási csomagok

Az ALPHACAM 2021.0-hoz március elején jelent meg a SU1-es karbantartási csomag, míg az ALPHACAM 2020.1-hez az utolsó elérhető karbantartási csomag a SU1-es.

ALPHACAM tudásbázisbejegyzések

ALPHACAM-mel kapcsolatos új tudásbázisbejegyzéseket ebben a hónapban nem hoztuk létre.

ALPHACAM leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat az ALPHACAM-hez.

 

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterületek: Szimulációs szoftverek

Szakmai életút:

Az Enterprise Group-nál a szimulációs termékek (végeselem, áramlástan és kinematika) és a Solid Edge terméktámogatása a feladatom.

Gépészmérnöki diplomámat a Dunaújvárosi Főiskolán szereztem, és ugyanitt (már Dunaújvárosi Egyetem néven) végeztem el a mesterképzést, melyet követően az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolának voltam hallgatója, ahol ikerturbinák áramlástani szimulációjával foglalkoztam. Már a BSc-s képzés alatt is elkezdtem szimulálni, de igazán az első munkahelyemen kezdtem el ezzel foglalkozni, és azóta is szimulálom (a munkát).

 

A szerző további cikkei »