Dr. EPLM: karbantartási csomagok, frissítések, infók

Ebben a havonta frissülő bejegyzésünkben az általunk forgalmazott és támogatott Siemens szoftverekhez megjelenő karbantartási csomagokat, frissítéseket és szerintünk fontosnak vélt információkat gyűjtjük össze. Jelenlegi állapotában ez az oldal a 2023. februári változásokat ismerteti. Amennyiben régebbi verziókhoz van szüksége karbantartási csomagokra, akkor kérjük, keressen meg bennünket a következő elérhetőségek egyikén:

Solid Edge, NX

EDGECAM, RADAM, ALPHACAM

Simcenter termékek (FLOEFD, Femap, Simcenter 3D, Star-CCM+…)


Solid Edge

Solid Edge telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon.

Solid Edge telepítő és karbantartási csomagok

Solid Edge esetében az utolsó két verzióhoz (jelen esetben SE 2022 és a 2023) jelennek meg karbantartási csomagok, melyek közül elég a legutolsót letölteni, ezek tartalmazzák visszamenőlegesen is a javításokat, fejlesztéseket. Karbantartási csomagokat a Siemens a kiadás utáni 15 hónapban készít, illetve ha szükséges akkor további 6 hónapig készíthet még karbantartási csomagokat (pl. Windows frissítés utáni kompatibilitáshoz).

               Verzió                           Kiadás dátuma             Általános támogatási idő             Kibővített támogatási idő
Solid Edge 2022 (v2110)             2021 október                        2023 január                                      2023 július
Solid Edge 2023 (v2210)             2022 október                        2024 január                                      2024 július

 

Aktuális karbantartási csomagok:

  • Solid Edge 2023-hoz az UPD0003 (megjelenés: 2023. február),
  • Solid Edge 2022-höz, az MP11 (megjelenés: 2022. december).

A Solid Edge 2022 MP2 az első Solid Edge verzió, mely támogatja a (64 bites Enterprise és Professional verziójú) Windows 11-et.
A Solid Edge 2023 (v2210) a Siemens új egységes verziószámozási módszerét követi, mely szerint a karbantartási csomagok (Maintenance Package, MP) e verziótól frissítések (Update, UPD) néven érhetőek el.

Solid Edge tudásbázis videók és leírások

Ebben a hónapban nem frissítettük sem a tudásbázis bejegyzéseket, sem a CAD-es telepítési kézikönyveket.

Kiemelt blogbejegyzések

blog.EPLM.hu

Solid Edge (R)eloded

Szűcs Imre kollégánk saját blogján a Solid Edge (R)eloded-en az aktuális időszakban a következő bejegyzések jelentek meg:


Solid Edge portfólió

Solid Edge portfólió számos elemet tartalmaz, melyek közül ez a blogrész egy-egy elemet emel ki, melyek kiegészítik a Solid Edge gépészeti CAD szoftvert. Ezek az termékek és a hozzájuk tartozó telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon.

Solid Edge 2023 portfólió

Solid Edge CAM Pro

Solid Edge CAM Pro egy CAM megoldás, mely Solid Edge szoftverkövetés esetén ingyenesen használható. Ebben a hónapban nem frissítettük a leírásokat, sem a Tudásbázis bejegyzéseket. A legfrissebb letölthető verzió a Solid Edge CAM Pro 2023-ból a 2212.1700-ás.

Solid Edge Piping Design

Az Ügyféltámogatási oldalunkon jelenleg a Solid Edge Modular Plant Design (Piping Design és P&ID Design) utolsó két verziója érhető el, azaz a 2023-as és a 2022-es.

Solid Edge Simulation és Motion

A Solid Edge Simulation és Motion a Solid Edge CAD rendszerrel együtt települ, legfrissebb változatát a Solid Edge adott verziójához tartozó telepítő és karbantartási csomag tartalmazza.


NX

NX telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az NX kategórián belül.

NX telepítő és karbantartási csomagok

A legfrissebb NX verzió a 2212.3001-es, mely 2022. decemberi verzió harmadik karbantartási csomaggal bővített változata. Az előző verzió az NX 2206.8080-as.


Simcenter portfolió

A Simcenter FLOEFD legfrissebb verziója a 2205.002, ami Solid Edge-hez és NX-hez 2022. májusában megjelent meg. A Simcenter FLOEFD for NX aktuális leírásai és tudásbázis bejegyzései azonosak a Simcenter FLOEFD for Solid Edge verzióival.

A Simcenter Flomaster for Solid Edge jelenlegi verziója a 2023-as, mely a Solid Edge 2023-mal egy időben jelent meg (2022. október).

A Simcenter Femap jelenlegi legfrissebb verziója a 2301.

Simcenter 3D (NX Pre/Post) az NX-szel együtt is telepíthető. Ha az NX-szel együtt ha a CAD rendszer nélkül standalonba telepítjük, mind a két esetben a SC 3D kiadása és számozása megegyezik az NX-ével.

A Simcenter Star-CCM+ legfrisebb verziója a 2302-es, mely 2022. október végén jelent meg.

 

A Simcenter (SC) portfolió az Ügyféltámogatási oldalunkon 2021. decemberétől külön kategóriaként szerepel. Ebbe a kategóriába elsődlegesen a Siemens Digital Industries Software szimulációs termékeivel (pl. Simcenter 3D, SC Femap, SC FLOEFD, SC Flomaster, SC Star-CCM+), illetve a Simcenter portfolión kívüli szimulációs termékekkel (pl. Solid Edge Simulaiton, Solid Edge Motion) kapcsolatos letöltőlinkek, tudásbázis bejegyzések és leírások találhatóak.

Simcenter tudásbázis és SimcenterSzerda részek

  • SimcenterSzerda – STAR-CCM+ ep. 30 – Hűtő vizsgálata
  • SimcenterSzerda – STAR-CCM+ ep. 29 – Természetes konvekció

SimcenterSzerda sorozatunk videói ingyenesen megtekinthetőek, a részletekről itt olvashattok.

 


Új verzió számozás NX, Simcenter és egyéb Siemens termékek esetén!

Az SDIS új szoftverzió számozása a kiadás évének utolsó két számából és a kiadás hónapjából áll, például NX esetén az új NX 2206-os 2022-ben a 06. hónapban jelent meg, vagy a Simcenter FLOEFD 2205 2022. 05. hónapban jelent meg.

A főverzió száma utáni számok az adott karbantartási csomagot jelentik. Ezek a kisebb javítások vagy nagyobb karbantartási csomagokat rövidítik. Ez a számozás a szoftvertől függ, így pl. NX 2206.3001 a 3. karbantartási csomagot és annak is a 001-es változatát jelöli, ami 3 hónappal a 2206 után jent meg, míg a 2206.4020-as verzió a 4. karbantartási csomag 020-as verziója, ami a 2206-os verzió 4. hónapos javítócsomagja. Ha másik terméket nézek (ahol nem minden hónapban jön ki egy alverzió), például a Simcenter STAR-CCM+ esetén a 2206.0001-es név azt jelenti, hogy a 2206-os verzió 1. karbantartási csomaggal.

A Solid Edge 2023 ikonban nem, csupán a dokumentációban követi ezt a verziószámozást. A Solid Edge 2023 verziószáma 2210.


EDGECAM

Megjelent az EDGECAM 2022.1 verziója. A szoftver feltelepítése után az SU mappában található karbantartási csomago(ka)t is telepítse fel a szoftver megfelelő működése érdekében. Az újdonságokról a telepítőn található What’s New.pdf-ben vagy az hu.edgecam.com oldalon olvashat.

Azok a felhasználóink, akik már rendelkeznek a telepítő készlettel, elegendő csak a karbantartási csomagot letöltenie.

Az EDGECAM telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az EDGECAM kategórián belül.

EDGECAM telepítő és karbantartási csomagok

Azon ügyfeleink, akik szeretnék letölteni az EDGECAM 2022.1 verzióját, kattintsanak ide. A telepítő tartalmazza a legújabb karbantartási csomagot.

  • EDGECAM 2022.1-hoz októberben jelent meg a 2307-es karbantartási csomag,
  • EDGECAM 2022.0-hoz november végén jelent meg a 2225-ös karbantartási csomag,
  • EDGECAM 2021.0-hoz az utolsó elérhető karbantartási csomag a 2017-es.

EDGECAM tudásbázis bejegyzések

Kiemelt tudásbázis bejegyzésünk:

EDGECAM leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat EDGECAM-hez.


RADAN

RADAN telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az RADAN kategórián belül.

RADAN telepítő és karbantartási csomagok

  • A RADAN 2022.0-hoz december végén jelent meg a 2150-es karbantartási csomag
  • A RADAN 2021.0-hoz utolsó karbantartási csomag a 2108-as.

RADAN tudásbázis bejegyzések

RADAN-nal kapcsolatos tudásbázis bejegyzéseket ebben a hónapban nem hoztuk létre.

RADAN leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat RADAN-hoz.


ALPHACAM

ALPHACAM telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az ALPHACAM kategórián belül.

ALPHACAM karbantartási csomagok

Az ALPHACAM 2021.0-hoz március elején jelent meg a SU1-es karbantartási csomag, míg az ALPHACAM 2020.1-hez az utolsó elérhető karbantartási csomag a SU1-es.

ALPHACAM tudásbázis bejegyzések

ALPHACAM-mel kapcsolatos új tudásbázis bejegyzéseket ebben a hónapban nem hoztuk létre.

ALPHACAM leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat az ALPHACAM-hez.

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a szimulációs szoftverek.
Gépészmérnökként végzett Dunaújvárosban, majd az Óbudai Egyetemen járt PhD képzésre. Az eddigi munkahelyein mért is és tervezett is, de főleg szimulációval foglalkozott. Az egyik kedvenc CFD szoftvere a FLOEFD, amit legelőször 2012-ben használt.

A szerző további cikkei »

Archívum