Dr. EPLM: karbantartási csomagok, frissítések, infók

Ebben a havonta frissülő bejegyzésünkben az általunk forgalmazott és támogatott Siemens szoftverekhez megjelenő karbantartási csomagokat, frissítéseket és szerintünk fontosnak vélt információkat gyűjtjük össze. Jelenlegi állapotában ez az oldal a 2021. októberi változásokat ismerteti.

Amennyiben régebbi verziókhoz van szüksége karbantartási csomagokra, akkor kérjük, keressen meg bennünket a következő elérhetőségek egyikén:

Solid Edge, NX


Solid Edge

Solid Edge, Solid Edge Piping Design és Simcenter FLOEFD for Solid Edge telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázisbejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon a Solid Edge és a Solid Edge Piping Design kategóriákon belül.

Solid Edge telepítő és karbantartási csomagok

Solid Edge esetében az utolsó két verzióhoz (jelen esetben SE 2021 és 2022) jelennek meg karbantartási csomagok, melyek közül elég a legutolsót letölteni, ezek tartalmazzák visszamenőlegesen is a javításokat, fejlesztéseket. Karbantartási csomagokat a Siemens a kiadás utáni 15 hónapban készít, illetve ha szükséges (pl. Windows 10 frissítés utáni kompatibilitáshoz) a 15 hónap után még 6 hónapig készíthet. Solid Edge 2021 esetén a 15 hónapos általános karbantartási időszak 2021 decemberében lejár és 2022 júniusban fog lejárni a 6 hónapos bővített időszak, míg Solid Edge 2022 esetén ezek 2023 január és 2023 július.

Aktuális karbantartási csomag a Solid Edge 2021-hez az MP7 (megjelenés: 2021. augusztus), a Solid Edge 2020-höz az MP0 (várhatóan az MP1 novemberben érkezik). Akik még a Solid Edge 2020-at használják, nekik az MP13 (megjelenés: 2021. március) az utolsó karbantartási csomag.

Solid Edge tudásbázisbejegyzések

Ebben a hónapban nem készült új tudásbázisbejegyzések a support oldalunkra, viszont az októberi EPLM Trends videói lassan elérhetőek lesznek a Webinár archívumunkban.

Solid Edge leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat Solid Edge-hez.

Solid Edge Piping Design

Ebben a hónapban nem érkezett új karbantartási csomag Solid Edge Modular Plant Design-hoz.

Ebben a hónapban nem frissültek a tudásbázisbejegyzéseink Solid Edge Modular Plant Design-hoz.

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési leírásokat Solid Edge Modular Plant Design-hoz.

Solid Edge Simulation, Motion és FLOEFD

A Solid Edge Simulation és Motion a Solid Edge CAD rendszerrel együtt települ, legfrissebb változatát a Solid Edge adott verziójához tartozó telepítő és karbantartási csomag tartalmazza.

Megjelenet a Simcenter FLOEFD 2021.2.1, Solid Edge-es (megjelenés: 2021. szeptember) és az NX-es (megjelenés: 2021. október) változata is.

Kiemelt blogbejegyzés a Blog.EPLM.hu-ról

Solid Edge (R)eloded blog

Szűcs Imre kollégánk saját blogján a Solid Edge (R)eloded-en az aktuális időszakban a következő bejegyzések jelentek meg:


NX

NX telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázisbejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az NX kategórián belül.

NX telepítő és karbantartási csomagok

Az NX 1980-hoz megjelent a 1996-os karbantartási csomag jelent meg (megjelenés: 2021. október), míg az előző verzióhoz az NX 1953-hoz az 1973 az utolsó karbantartási csomag (megjelenés: 2021 május).

NX tudásbázisbejegyzések

NX-szel kapcsolatban tudásbázisbejegyzéseket ebben a hónapban nem hoztuk létre.

NX leírások

NX-szel kapcsolatban ebben a hónapban nem frissültek a leírások (utolsó leírások az 1980-as verzióhoz készültek el, a verzió megjelenésekor).

Simcenter 3D és Simcenter FLOEFD

Simcenter 3D-vel (NX Nastran) a CAD rendszerrel együtt települ, legfrissebb változatát az NX adott verziójához tartozó telepítő és karbantartási csomagja tartalmazza. Ezzel a termékkel kapcsolatban ebben a hónapban nem hoztunk létre új tudásbázisbejegyzést és leírást. A Simcenter 3D “standalone” változata a 2021.2-1996 néven fut.

Simcenter FLOEFD for NX aktuális leírásai és tudásbázisbejegyzései azonosak a Simcenter FLOEFD for Solid Edge verzióival. A legfrissebb verzió a 2021.2.1-es.

 

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterületek: Szimulációs szoftverek

Szakmai életút:

Az Enterprise Group-nál a szimulációs termékek (végeselem, áramlástan és kinematika) és a Solid Edge terméktámogatása a feladatom.

Gépészmérnöki diplomámat a Dunaújvárosi Főiskolán szereztem, és ugyanitt (már Dunaújvárosi Egyetem néven) végeztem el a mesterképzést, melyet követően az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolának voltam hallgatója, ahol ikerturbinák áramlástani szimulációjával foglalkoztam. Már a BSc-s képzés alatt is elkezdtem szimulálni, de igazán az első munkahelyemen kezdtem el ezzel foglalkozni, és azóta is szimulálom (a munkát).

 

A szerző további cikkei »