Huszár András

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterület: CAD rendszerek

Szakmai életút:
Egy bloghoz hűen, próbálok rövid és tömör lenni. Nem is indítanék messziről.

Gyermekoromban volt egy álmom. Családi tradíciókat követve gépészmérnök szerettem volna lenni. Ahogy teltek az évek nap mint nap egy lépéssel közelebb kerültem a célomhoz. Mi sem bizonyította jobban, mint az, hogy hatodik osztályos koromba rengeteg otthoni próbálkozás után egy tanfolyam keretén belül megismerkedhettem életem első CAD szoftverével. Ez az esemény rányomta a bélyegét a jövőmre. 2D rajzolással töltöttem a napjaimat, és egyre nagyobb vágyat éreztem, hogy alkatrészeket készítsek 3D-ben.

Középiskolai kereteken belül sajnos erre nem volt lehetőségem. Így indultam el az önképzés végtelen útján. Számos CAD rendszerrel megismerkedtem az évek során. Hobbimmá vált a 3D tervezés. Élveztem, hogy az elképzeléseimet, milyen egyszerűen „testbe” tudom önteni. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki karán, jelentősen megtérült az előzőleg befektetett munka. Itt szereztem meg a tervezéshez elengedhetetlen ismereteket. Rövidesen az iparban kezdtem el dolgozni, ahol értelmet nyert az iskolapadban és az évek alatt megszerzett tudás.
Egy Solid Edge oktatás keretén belül ismerkedtem meg az Enterprise Group-al. Nemsokára azon kaptam magam, hogy ügyféltámogató mérnökként támogathatlak Titeket. Örömmel tölt el, ha tudásomat megoszthatom másokkal és ha ezzel még segíteni is tudok Nektek. A világ itt nyílt meg számomra oktatások, emberi kapcsolatok, legújabb technológiák és sorolhatnám még hosszasan. Autodidakta módon megismerkedtem a 3D nyomtatással is. Régen gondolni se mertem volna, hogy a fiatalkori 3D modelljeim valaha kézzelfoghatóak lesznek azt pláne, hogy ehhez én építek nyomtatót.

Zárszóként úgy gondolom, hogy szerencsésnek mondhatom magam, hiszen valóban azzal foglalkozhatok, amit nagyon szeretek. Az már csak hab a tortán, hogy „munkaidőben” űzhetem az egyik hobbimat. 🙂

Díjak, elismerések, konferencia megjelenések:
A szakmai díjakat, elismeréseket számomra nem aranybetűvel papírra írt oklevelek jelentik. Minden nap kaphatunk szakmai elismerést, aminek az értéke nagyobb erővel bír, mint bármi másé. Ha magadhoz képest minden nap fejlődsz, már értékes ember leszel.