Adventi Solid Edge kalendárium 2022. III. rész

Szűcs Imi kollégám tavaly úgy kezdte az adventi összefoglaló blogbejegyzésünket, hogy „Minden év december hónapjába érkezve az advent jelzi, hogy közeledik a karácsony. Ebben az időszakban gyermekkorunkban nagy örömmel és kíváncsisággal nyitottuk ki a kalendáriumot, hogy éppen milyen meglepetés lapult benne. Gyermekes szülőként is jó ezt az érzést újra átélni, látni a csöppségek arcán a meglepetés, a boldogságot. Ennek a szellemiségében minden évben készítünk 24 db olyan kis Solid Edge-es videót, amelyet napi bontásban megosztunk a felhasználókkal. A célunk az, hogy ezekből a rövid videókból is lehessen tanulni, valamint közösen hangolódjunk a karácsonyra.”

A tavalyi évhez képest sok minden más lett, sok minden változott. Ez a blogbejegyzés a Solid Edgeről szól és az Adventi videóinkról. Első változás, hogy minőségi és kényelmi okok miatt idén már YouTubera töltöttük fel a videókat és nem Facebookra a falra. A másik változás (mely már több éve tart) az az, hogy pár évvel ezelőtt még a Solid Edge CAD funkcionalitása dominálta ezeket a decemberi videókat, ám az utóbbi években a tervezést kiegészítő eszközök is elkezdtek megjelenni.

Az idei évben az eddigi tartalmakon felül van pár videónk, ami a Solid Edge CAM Proval, azaz a Solid Edge megmunkálós moduljával készült. Mivel egyre több a szoftver és egyre több a cégnél a kolléga, aki a tervezést segítő és azt kiegészítő eszközökkel foglalkozik, így a tavalyi 6-os tagolást megtartva, négy részre osztjuk a bejegyzéseket készítőnkként csoportosítva.

December 13-15. a videókat készítette Dranka Gergő

Ebben a napi tippben megismerkedhetünk a Solid Edge bővített Stílus palettával, amellyel a látványtervek még látványosabbak.

Ebben a napi tippben megismerkedhetünk a KeyShot felhőjét mutatom be ahonnan nem a hó hullik, hanem 100+ modell és 1000+ anyag tölthető le ingyenesen.

Ezen napi tippben megismerkedhetünk a KeyShot Settle parancsával és a az Emmisive fény típussal ami ideális kijelzők világításához.

 

December 16-18. a videókat készítette Huszár András

Ebben a napi tippben bemutatom milyen egyszerűen lehet 2D rajzból- 3D modellt készíteni. Plusz a Multi Body funkciói is szerepet kap a videóban.

Ebben a részben a kényszerek felülírását hoztam Nektek. Nagyon hasznos lehetőség, ha egy összeállítást több pozícióban kell beszerelni.

Ebben a részben a kötegelt fájlműveleteket szállítom Nektek. Rengeteg időd lehet megspórolni, ha ezzel az apró trükkel készíted a rajzokból a PDF fájlokat vagy akár száz rajzot is nyomtathatsz 5 kattintásból.

A 2022-es Adventi videók összefoglaló bejegyzései:

 

Archívum