10+1 dolog, amit 10 éve nem szimulálhattunk III. – Motion

Az előző két blogbejegyzéshez képest a Solid Edge Motion egy kakukktojás, mert régóta lehetet kinematikai szimulációkat futtatni Solid Edge-ben, de régebben még ehhez kevés volt a Solid Edge Premium csomag, ugyanis a mozgástani modult, külön kellett megvásárolni a Dynamic Designer Motion-t (DDM), melynek három csomagja volt, a Simple Motion, a Motion és a Motion Professional. Utóbbi modul a DDM-ből a mostani Solid Edge Motion.

7. Leesik-e a termék

A Solid Motion egyik felhasználásának módja, hogy nem jellemzőket kérdezünk le, hanem megnézzük egy adott test útját. A következő videóban egy szállítószalag látható és az azon leguruló gömb. A videóban két szállítószalagot vizsgálok meg, az egyiken van fal magasítás a másikon nincs.

8. Mekkora motor forgat/mozgat meg valamit?

Erre a kérdésre volt egy egész webinárunk. A beágyazott videóban a Szimuláció segítségével koncepciótól a késztermékig webinárunk látható:

Ennek a 10+1-es listának a bejegyzései a következő linkeken érhetőek el:

 

10 éves blogsorozatunk további részei (olyanoktól, akik jóval régebb óta dolgoznak itt mint én):

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a szimulációs szoftverek.
Gépészmérnökként végzett Dunaújvárosban, majd az Óbudai Egyetemen járt PhD képzésre. Az eddigi munkahelyein mért is és tervezett is, de főleg szimulációval foglalkozott. Az egyik kedvenc CFD szoftvere a FLOEFD, amit legelőször 2012-ben használt.

A szerző további cikkei »

Archívum