Dr. EPLM: KARBANTARTÁSI CSOMAGOK, FRISSÍTÉSEK, INFÓK

Ebben a bejegyzésünkben az általunk forgalmazott és támogatott Siemens és Hexagon szoftverekhez megjelenő karbantartási csomagokat, frissítéseket és szerintünk fontosnak vélt információkat gyűjtjük össze. Jelenlegi állapotában ez az oldal a 2024. júniusi változásokat ismerteti. Amennyiben régebbi verziókhoz van szüksége karbantartási csomagokra, akkor kérjük, keressen meg bennünket a következő elérhetőségek egyikén:

Solid Edge, NX

EDGECAM, RADAN, ALPHACAM

Simcenter termékek (FLOEFD, Femap, Simcenter 3D, Star-CCM+…)


Solid Edge

Solid Edge telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon.

Solid Edge telepítő és karbantartási csomagok

Solid Edge esetében az utolsó két verzióhoz (jelen esetben SE 2023 és a 2024) jelennek meg karbantartási csomagok, melyek közül elég a legutolsót letölteni, ezek tartalmazzák visszamenőlegesen is a javításokat, fejlesztéseket. Karbantartási csomagokat a Siemens a kiadás utáni 15 hónapban készít, illetve ha szükséges akkor további 6 hónapig készíthet még karbantartási csomagokat (pl. Windows frissítés utáni kompatibilitáshoz).

               Verzió                           Kiadás dátuma             Általános támogatási idő             Kibővített támogatási idő

Solid Edge 2024 (v2310)             2023. október                                2025. január                                      2025. július
Solid Edge 2023 (v2210)             2022. október                               2024. január                                      2024. július

Aktuális karbantartási csomagok:

  • Solid Edge 2024-hez az UPD06 (megjelenés: 2024. június),
  • Solid Edge 2023-hoz az UPD12 (megjelenés: 2024. április),

A Solid Edge 2022 MP2 az első Solid Edge verzió, mely támogatja a (64 bites Enterprise és Professional verziójú) Windows 11-et.
A Solid Edge 2023 (v2210) a Siemens új egységes verziószámozási módszerét követi, mely szerint a karbantartási csomagok (Maintenance Package, MP) e verziótól frissítések (Update, UPD) néven érhetőek el.

Kiemelt blogbejegyzések

BLOG.EPLM.hu oldalon

Tippek-trükkök videók, amelyekkel hatékonyabb lehetsz


Solid Edge portfólió

Solid Edge portfólió számos elemet tartalmaz, melyek közül ez a blogrész egy-egy elemet emel ki, melyek kiegészítik a Solid Edge gépészeti CAD szoftvert. Ezek az termékek és a hozzájuk tartozó telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon.

Solid Edge CAM Pro

Solid Edge CAM Pro egy CAM megoldás, mely Solid Edge szoftverkövetés esetén ingyenesen használható. A legfrissebb letölthető verzió a Solid Edge CAM Pro 2024-ból a 2312.1700-es.

Solid Edge Piping Design

Az Ügyféltámogatási oldalunkon jelenleg a Solid Edge Modular Plant Design (Piping Design és P&ID Design) utolsó két verziója érhető el, azaz a 2023-as és a 2024-es.

Solid Edge Simulation és Motion

A Solid Edge Simulation és Motion a Solid Edge CAD rendszerrel együtt települ, legfrissebb változatát a Solid Edge adott verziójához tartozó telepítő és karbantartási csomag tartalmazza.


NX

NX telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az NX kategórián belül.

NX telepítő és karbantartási csomagok

A 2306-os NX verzióhoz – mely 2023. júniusában jelent meg – tartozó karbantartási csomag a 2306.9100.

A 2312-es NX verzió – mely 2023. decemberében jelent meg – tartozó karbantartási csomag a 2312.8100.

A legfrissebb NX verzió a 2406-os, mely 2024. júniusában jelent meg.

NX bejegyzések


Új verzió számozás NX, Simcenter és egyéb Siemens termékek esetén!

Az SDIS új szoftverzió számozása a kiadás évének utolsó két számából és a kiadás hónapjából áll, például NX esetén az új NX 2206-os 2022-ben a 06. hónapban jelent meg, vagy a Simcenter FLOEFD 2205 2022. 05. hónapban jelent meg. A verziószámok után a karbantartási csomagok száma található, azaz az NX 2306.5001 azt jelenti, hogy az 5. karbantartási csomag a 2306-os főverzióhoz.

A Solid Edge 2024 ikonban nem, csupán a dokumentációban követi ezt a verziószámozást. A Solid Edge 2024 verziószáma 2310.


EDGECAM

Megjelent az EDGECAM 2023.1 verziója. A szoftver feltelepítése után az SU mappában található karbantartási csomago(ka)t is telepítse fel a szoftver megfelelő működése érdekében. Az újdonságokról a telepítőn található What’s New.pdf-ben vagy az hu.edgecam.com oldalon olvashat.

Az EDGECAM 2023.1. telepítőcsomagot felhasználóink Support oldalunkról tudják letölteni.

Az EDGECAM telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az EDGECAM kategórián belül.

EDGECAM telepítő és karbantartási csomagok

  • EDGECAM 2023.1-hez megjelent a 2415-ös karbantartási csomag,
  • EDGECAM 2022.1-hez a 2307-es az utolsó karbantartási csomag,
  • EDGECAM 2022.0-hoz a 2225-ös az utolsó karbantartási csomag,

EDGECAM bejegyzések

Kiemelt bejegyzéseink:

EDGECAM leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat EDGECAM-hez.


RADAN

RADAN telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az RADAN kategórián belül.

A most megjelent a RADAN 2023.2 telepítőcsomagot a szoftverkövetésben lévő felhasználóink a RADAN- Szoftverfrissítést igénylő oldalon történő regisztráció után kapja meg a regisztráció alkalmával megadott e-mail címen.

RADAN telepítő és karbantartási csomagok

  • A RADAN 2023.2-es telepítőcsomag SU3 karbantartási csomaggal (verzió 2023.2.2407)
  • A RADAN 2023.1-es telepítőcsomag SU3 karbantartási csomaggal (verzió 2023.1.2333)
  • A RADAN 2022.1-es telepítőcsomag SU4 karbantartási csomaggal (verzió 2022.1.2301)

RADAN bejegyzések

RADAN leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat RADAN-hoz.


ALPHACAM

ALPHACAM telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az ALPHACAM kategórián belül.

ALPHACAM karbantartási csomagok

Az ALPHACAM 2022.2-hoz március elején jelent meg a SU1-es karbantartási csomag, míg az ALPHACAM 2021.0-hez az utolsó elérhető karbantartási csomag a SU1-es.

ALPHACAM, Cabinet Vision bejegyzések

ALPHACAM leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat az ALPHACAM-hez.

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum