Dr. EPLM: KARBANTARTÁSI CSOMAGOK, FRISSÍTÉSEK, INFÓK

Ebben a bejegyzésünkben az általunk forgalmazott és támogatott Siemens és Hexagon szoftverekhez megjelenő karbantartási csomagokat, frissítéseket és szerintünk fontosnak vélt információkat gyűjtjük össze. Jelenlegi állapotában ez az oldal a 2024. áprilisi változásokat ismerteti. Amennyiben régebbi verziókhoz van szüksége karbantartási csomagokra, akkor kérjük, keressen meg bennünket a következő elérhetőségek egyikén:

Solid Edge, NX

EDGECAM, RADAN, ALPHACAM

Simcenter termékek (FLOEFD, Femap, Simcenter 3D, Star-CCM+…)


Rendezvény:

Az Országos SOLID EDGE és EDGECAM verseny immár 12 éve része a hazai és határon túli szakmai megmérettetéseknek.

Az esemény rendkívül népszerű a diákok körében, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy évről évre rohamosan növekszik a nevezők száma.

A verseny szervezője az Enterprise Group PLM csapata.

Célunk, hogy a versenyzők minél szélesebb és gyakorlatiasabb tudásra tegyenek szert a szoftverek használata során, melyet sikeresen alkalmazhatnak az iparban.

Országos Solid Edge és EDGECAM Verseny

 


Solid Edge

Solid Edge telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon.

Solid Edge telepítő és karbantartási csomagok

Solid Edge esetében az utolsó két verzióhoz (jelen esetben SE 2023 és a 2024) jelennek meg karbantartási csomagok, melyek közül elég a legutolsót letölteni, ezek tartalmazzák visszamenőlegesen is a javításokat, fejlesztéseket. Karbantartási csomagokat a Siemens a kiadás utáni 15 hónapban készít, illetve ha szükséges akkor további 6 hónapig készíthet még karbantartási csomagokat (pl. Windows frissítés utáni kompatibilitáshoz).

               Verzió                           Kiadás dátuma             Általános támogatási idő             Kibővített támogatási idő

Solid Edge 2024 (v2310)             2023 október                                2025 január                                      2025 július
Solid Edge 2023 (v2210)             2022 október                               2024 január                                      2024 július

Aktuális karbantartási csomagok:

  • Solid Edge 2024-hez az UPD04 (megjelenés: 2024. március),
  • Solid Edge 2023-hoz az UPD11 (megjelenés: 2024. február),

A Solid Edge 2022 MP2 az első Solid Edge verzió, mely támogatja a (64 bites Enterprise és Professional verziójú) Windows 11-et.
A Solid Edge 2023 (v2210) a Siemens új egységes verziószámozási módszerét követi, mely szerint a karbantartási csomagok (Maintenance Package, MP) e verziótól frissítések (Update, UPD) néven érhetőek el.

Kiemelt blogbejegyzések

BLOG.EPLM.hu oldalon

Solid Edge (R)eloded

Szűcs Imre kollégánk saját blogján a Solid Edge (R)eloded-en az aktuális időszakban a következő bejegyzések jelentek meg:

 


Solid Edge portfólió

Solid Edge portfólió számos elemet tartalmaz, melyek közül ez a blogrész egy-egy elemet emel ki, melyek kiegészítik a Solid Edge gépészeti CAD szoftvert. Ezek az termékek és a hozzájuk tartozó telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon.

Solid Edge 2023 portfólió

Solid Edge CAM Pro

Solid Edge CAM Pro egy CAM megoldás, mely Solid Edge szoftverkövetés esetén ingyenesen használható. A legfrissebb letölthető verzió a Solid Edge CAM Pro 2024-ból a 2312.1700-es.

Solid Edge Piping Design

Az Ügyféltámogatási oldalunkon jelenleg a Solid Edge Modular Plant Design (Piping Design és P&ID Design) utolsó két verziója érhető el, azaz a 2023-as és a 2024-es.

Solid Edge Simulation és Motion

A Solid Edge Simulation és Motion a Solid Edge CAD rendszerrel együtt települ, legfrissebb változatát a Solid Edge adott verziójához tartozó telepítő és karbantartási csomag tartalmazza.


NX

NX telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az NX kategórián belül.

NX telepítő és karbantartási csomagok

A legfrissebb NX verzió a 2312.-es, mely 2023. decemberében jelent meg, a hozzátartozó karbantartási csomag a 2312.5001.


Új verzió számozás NX, Simcenter és egyéb Siemens termékek esetén!

Az SDIS új szoftverzió számozása a kiadás évének utolsó két számából és a kiadás hónapjából áll, például NX esetén az új NX 2206-os 2022-ben a 06. hónapban jelent meg, vagy a Simcenter FLOEFD 2205 2022. 05. hónapban jelent meg. A verziószámok után a karbantartási csomagok száma található, azaz az NX 2306.5001 azt jelenti, hogy az 5. karbantartási csomag a 2306-os főverzióhoz.

A Solid Edge 2024 ikonban nem, csupán a dokumentációban követi ezt a verziószámozást. A Solid Edge 2024 verziószáma 2310.


EDGECAM

Megjelent az EDGECAM 2023.1 verziója. A szoftver feltelepítése után az SU mappában található karbantartási csomago(ka)t is telepítse fel a szoftver megfelelő működése érdekében. Az újdonságokról a telepítőn található What’s New.pdf-ben vagy az hu.edgecam.com oldalon olvashat.

Az EDGECAM 2023.1. telepítőcsomagot felhasználóink Support oldalunkról tudják letölteni.

Az EDGECAM telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az EDGECAM kategórián belül.

EDGECAM telepítő és karbantartási csomagok

  • EDGECAM 2023.1-hez megjelent meg a 2407-es karbantartási csomag,
  • EDGECAM 2022.1-hez a 2307-es az utolsó karbantartási csomag,
  • EDGECAM 2022.0-hoz a 2225-ös az utolsó karbantartási csomag,

EDGECAM tudásbázis bejegyzések

Kiemelt bejegyzéseink:

EDGECAM leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat EDGECAM-hez.


RADAN

RADAN telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az RADAN kategórián belül.

A most megjelent a RADAN 2023.1 telepítőcsomagot a szoftverkövetésben lévő felhasználóink a RADAN- Szoftverfrissítést igénylő oldalon történő regisztráció után kapja meg a regisztráció alkalmával megadott e-mail címen.

RADAN telepítő és karbantartási csomagok

  • A RADAN 2022.1-hez december végén jelent meg a 2309-es karbantartási csomag

RADAN bejegyzések

RADAN leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat RADAN-hoz.


ALPHACAM

ALPHACAM telepítők, karbantartási csomagok, tudásbázis bejegyzéseink és leírásaink megtekinthetők az Ügyféltámogatási oldalunkon az ALPHACAM kategórián belül.

ALPHACAM karbantartási csomagok

Az ALPHACAM 2021.0-hoz március elején jelent meg a SU1-es karbantartási csomag, míg az ALPHACAM 2020.1-hez az utolsó elérhető karbantartási csomag a SU1-es.

ALPHACAM tudásbázis bejegyzések

ALPHACAM-mel kapcsolatos új tudásbázis bejegyzéseket ebben a hónapban nem hoztuk létre.

ALPHACAM leírások

Ebben a hónapban nem frissültek a telepítési és egyéb leírásokat az ALPHACAM-hez.

Archívum